Shop
Marathonschaatser Ramler zet per direct punt achter topsportcarrière

Marathonschaatser Ramler zet per direct punt achter topsportcarrière

Victor Ramler heeft zijn schaatscarrière per direct beëindigd. De 26-jarige marathonschaatser kan het mentaal niet meer opbrengen om topsport te bedrijven en heeft na goed overleg met de ploegleiding van Team Jumbo-Visma besloten om zijn contract in te leveren.

Ramler, die deze zomer de overstap maakte naar de marathonploeg van Team Jumbo-Visma, noemt zijn besluit weloverwogen. "Ik had gehoopt om tijdens het topsportleven m’n plezier in het schaatsen te hervinden. Helaas kwam ik erachter dat dat niet lukt in een omgeving waarin je veel van jezelf eist en daarnaast van waarde wil zijn voor het team."

De Amsterdammer is Team Jumbo-Visma dankbaar voor het inwilligen van zijn besluit om te stoppen. "Hoewel de samenwerking van korte duur was, heb ik een fijne tijd gehad bij het team. Daar wil ik iedereen, en met name mijn ploeggenoten en stafleden, voor bedanken."

"We betreuren het besluit van Victor, maar kunnen niets anders dan zijn beslissing respecteren. We hopen dat hij er mentaal snel weer bovenop komt en wensen hem het allerbeste voor in de toekomst", aldus Peter de Vries, ploegleider van de marathonploeg.

Gerelateerde updates