Profiel
Marathonploeg Team Jumbo-Visma versterkt zich met Bart Hoolwerf

Marathonploeg Team Jumbo-Visma versterkt zich met Bart Hoolwerf

Bart Hoolwerf verdedigt aankomend seizoen de kleuren van Team Jumbo-Visma. De 23-jarige marathonschaatser komt over van AB Vakwerk en wordt gehaald als vervanger van de gestopte Erik Jan Kooiman (34).

Hoolwerf is een talentvolle schaatser, die in het seizoen 2019-2020 winnaar werd van het eindklassement van de KNSB Marathon Cup, een competitie over veertien wedstrijden op kunstijs. Daarnaast kroonde hij zich in 2018 op de Oostenrijkse Weissensee als Nederlands kampioen op natuurijs. Op diezelfde plek won hij begin vorig jaar de tweede race van de KPN Grand Prix.

"Ik zie het als een mooie uitdaging om aankomend seizoen de kleuren van Team Jumbo-Visma te verdedigen", aldus Hoolwerf. "Ik ga van een ploeg die puur gefocust was op de marathon naar een organisatie met verschillende disciplines. Ik kijk er dan ook naar uit om aan de slag te gaan in een andere omgeving dan dat ik gewend was. Ik ben ervan overtuigd dat dit voor mij de perfecte stap is om mezelf te blijven ontwikkelen."

"Het is mooi dat ik uit mag komen voor een ploeg met zo veel grote schaatstoppers. De uitstraling van Team Jumbo-Visma kent iedereen natuurlijk. De laatste jaren heb ik al een aantal mooie dingen laten zien in de marathon. Ik ben uitgegroeid tot een van de beste sprinters van het peloton. Die stijgende lijn hoop ik bij deze ploeg door te trekken. Daarnaast heb ik internationale ambities op het onderdeel Mass Start."

Ploegleider Peter de Vries is blij met de komst van Hoolwerf. "Bart is een goede schaatser met veel potentie. Ik ken hem goed, want we hebben eerder al drie jaar met elkaar samengewerkt. Naast het feit dat hij een snel eindschot heeft, kan hij ook goed op natuurijs uit de voeten. Ik ben ervan overtuigd dat hij goed in ons team past en kijk dan ook uit naar onze nieuwe samenwerking, waarbij we er alles aan gaan doen om het maximale eruit te halen."

Foto: Glenn Wassenbergh

Gerelateerde updates