Shop
Marathonploeg Team Jumbo-Visma compleet na vastleggen talentvolle Stam

Marathonploeg Team Jumbo-Visma compleet na vastleggen talentvolle Stam

De marathonploeg van Team Jumbo-Visma heeft de selectie voor het komende seizoen rond. Nadat eerder deze week Victor Ramler werd aangetrokken, heeft nu de talentvolle Remco Stam zijn handtekening gezet onder een éénjarig contract bij het team, dat wordt geleid door ploegleider Peter de Vries.

Stam is een negentienjarige marathonschaatser uit het Noord-Brabantse Sprang-Capelle, die momenteel zijn wedstrijden rijdt bij de beloften. Dit seizoen noteerde hij daar al een aantal toptienklasseringen en stond hij bij Marathon Cup 2 in Enschede op het podium met een bronzen medaille. Vorig seizoen soleerde Stam tijdens het Nederlands kampioenschap marathonschaatsen voor A-junioren naar de zege.

Naast de marathonwedstrijden is hij ook actief op de langebaan. Zo nam hij afgelopen weekend nog deel aan het wereldkampioenschap voor junioren. Daar maakte hij indruk door met een persoonlijk record (6.26,10) een zilveren medaille te veroveren op de 5000 meter. Ook wist hij het Amerikaanse talent Jordan Stolz (6.27,68) achter zich te houden op die afstand. Op de slotdag veroverde hij samen met Sijmen Egberts en Tim Prins het goud op de Team Pursuit.

"Het is altijd een droom geweest om ooit voor zo'n goed marathonteam te mogen schaatsen. Dat het aankomend seizoen al gaat gebeuren, vind ik heel mooi. Ik ga er dan ook zeker van genieten", aldus een dolenthousiaste Stam. "Om eerlijk te zijn, had ik er nog totaal geen rekening mee gehouden dat het kon gebeuren, dus toen Peter mij enkele weken geleden belde en vroeg of ik naar Team Jumbo-Visma wilde komen, viel ik wel even stil."

"Met Harm (Visser, red.), Mats (Stoltenborg, red.), Robert (Post, red.) en Victor (Ramler, red.) staat er een ijzersterk marathonteam volgend jaar en ik ben ervan overtuigd dat ik veel van die gasten kan leren. Naast het feit dat ik mezelf op zowel de marathon als de langebaan wil ontwikkelen, hoop ik natuurlijk mijn steentje bij te kunnen dragen om het team naar successen te leiden. Ik kan haast niet wachten tot het zover is."

De Vries: 'Met Remco halen we een uitermate talentvolle en gemotiveerde schaatser'

Ploegleider De Vries is blij dat Stam heeft gekozen voor Team Jumbo-Visma. "Met Remco halen we een uitermate talentvolle en gemotiveerde schaatser in huis. Ik denk dat hij goed past in ons team. Daarnaast ben ik van mening dat hij in onze professionele omgeving uit kan groeien tot een heel goede marathonschaatser. Die potentie heeft hij. Ik kijk uit naar onze samenwerking."

Foto's: Hanneke Mennens

Gerelateerde updates