Mijn profiel
Kruijswijk en Team Jumbo-Visma genomineerd voor beste Nederlandse sportman en ploeg van het jaar

Kruijswijk en Team Jumbo-Visma genomineerd voor beste Nederlandse sportman en ploeg van het jaar

Steven Kruijswijk is genomineerd als beste Nederlandse sportman van het jaar. De wielerploeg van Team Jumbo-Visma staat daarnaast op de shortlist om als beste sportploeg verkozen te worden. Alle genomineerden zijn zondag bekendgemaakt door NOC*NSF.

Kruijswijk is vereerd dat hij genomineerd is. “Het geeft aan dat ik een bijzondere prestatie geleverd heb. Het is mooi om tussen al die namen op de lijst te staan. Het is een stukje waardering en erkenning. Het zegt ook genoeg dat de ploeg is genomineerd. We hebben iets heel bijzonders neergezet. We hebben heel hard gewerkt om op dit niveau te geraken. Mijn prestatie is natuurlijk bijzonder, maar wel onderdeel van de ploeg. Daarom is het zo mooi dat het team ook op de shortlist staat.”

 / 

Ook voor sportive director Merijn Zeeman is het een eer dat Team Jumbo-Visma op de shortlist voor beste Nederlandse sportploeg staat. ”Het gebeurt niet vaak dat een wielerploeg genomineerd wordt. Des te groter is de voldoening. We werken met ziel en zaligheid aan ons team. Hopelijk volgt de beloning met het behalen van deze prijs. Steven krijgt terecht de eer om op de shortlist te staan voor sportman van het jaar. Als één van de weinige Nederlanders is het hem gelukt om op het podium van de Tour de France te eindigen. Een grootse prestatie.”

Jac Orie, coach van de schaatsploeg van Team Jumbo-Visma, is kanshebber voor beste sportcoach van 2019. Schaatsers Thomas Krol en Patrick Roest zijn naast Kruijswijk ook genomineerd voor beste sportman. De winnaars worden op woensdag 18 december bekend.

Gerelateerde updates