Profiel
Krol verlengt contract bij Team Jumbo-Visma tot en met de Spelen

Krol verlengt contract bij Team Jumbo-Visma tot en met de Spelen

Schaatsploeg Team Jumbo-Visma heeft het contract van Thomas Krol opengebroken en verlengd tot 2022. Daarmee staat de regerend wereldkampioen op de 1500 meter tot minimaal de Olympische Winterspelen van Peking onder contract bij de ploeg van coach Jac Orie.

Krol beleefde afgelopen seizoen zijn definitieve doorbraak in de internationale schaatstop door bij de WK afstanden in het Duitse Inzell de wereldtitel te veroveren op de schaatsmijl. Ook boekte hij in Thialf Heerenveen op de 1500 meter zijn eerste World Cup-zege ooit.

De 27-jarige schaatser van Team Jumbo-Visma liet dit seizoen al meerdere keren zien in vorm te zijn. Tijdens de eerste drie World Cups veroverde hij vijf keer een gouden medaille (2x Team Sprint, 2x 1000 meter en 1x 1500 meter) en één keer pakte hij brons (1500 meter).

"Ik ben erg blij dat ik ook de komende jaren aan Team Jumbo-Visma verbonden blijf", reageert Krol verheugd op zijn contractverlenging. "Sinds ik bij Jac zit, heb ik enorme progressie geboekt en doe ik bij de grote toernooien mee om het goud. Ik ben dan ook van mening dat dit voor mij de ideale route is om over twee jaar bij de Spelen van Peking mee te kunnen strijden om de medailles."

"Vorig jaar heb ik laten zien dat ik nu echt bij de wereldtop hoor en ook de eerste maanden van dit seizoen gaan erg goed. Met zes World Cup-medailles heb ik laten zien dat mijn wereldtitel in Inzell geen toevalstreffer was. Misschien ben ik momenteel wel beter dan ooit. Ik hoop deze vorm door te trekken. Om te beginnen bij de NK afstanden van eind december."

Orie

Coach Orie is verguld met het feit dat de samenwerking met Krol wordt verlengd. "Thomas is een absolute wereldtopper die zich het afgelopen jaar sterk heeft ontwikkeld bij onze ploeg. Zijn wereldtitel op de 1500 meter is daar een goed voorbeeld van. Als je de resultaten van de laatste World Cups bekijkt, toont hij aan dat hij die goede lijn doortrekt. Ik ben er dan ook van overtuigd dat er nog veel rek in hem zit."

Krol is al de derde schaatser van Team Jumbo-Visma die zijn contract verlengt tot en met de Olympische Winterspelen. Eerder werden toppers als Kjeld Nuis (2023) en Patrick Roest (2022) al voor langere tijd vastgelegd.

Headerfoto: Stephan Tellier

Gerelateerde updates