Shop
Kramer verlengt contract bij Team Jumbo-Visma met twee jaar

Kramer verlengt contract bij Team Jumbo-Visma met twee jaar

Meervoudig olympisch kampioen Sven Kramer gaat nog twee jaar door met schaatsen. De 33-jarige Fries heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw tweejarig contract bij zijn huidige ploeg Team Jumbo-Visma.

"Ik ben blij dat ik ook de komende twee seizoenen nog deel uitmaak van deze mooie ploeg", aldus Kramer. "Mijn grootste drijfveer is nog altijd het plezier dat ik uit het schaatsen haal. Dat heb ik nog steeds, dus ik zie geen reden om te stoppen. Ondanks de overwinningen die ik al heb behaald, ben ik nog altijd supergemotiveerd."

"Daarnaast vind ik het mooi om te zien dat we als team blijven groeien. We hebben met de gecombineerde schaats- en wielerploeg een fantastisch project staan en we worden in mijn ogen steeds volwassener. Ik kijk ernaar uit om ook de komende twee jaar er weer alles aan te doen om het maximale eruit te halen."

Kramer veroverde afgelopen seizoen bij de WK afstanden in Salt Lake City een zilveren medaille op de 5000 meter. Op de Team Pursuit pakte hij vervolgens samen met Douwe de Vries en Marcel Bosker de wereldtitel. Het trio deed dit in een wereldrecord: 3.34,67 (was 3.35,60 van Kramer, Jan Blokhuijsen en Koen Verweij uit 2013).

Een maand eerder had Kramer ook op de EK afstanden een zilveren plak bemachtigd op de vijf kilometer en wist hij samen met Bosker en Patrick Roest de Europese titel te pakken op de ploegenachtervolging. Bij het WK allround besloot Kramer zich mede vanwege privéomstandigheden halverwege het toernooi terug te trekken.

"Mijn seizoen begon wat minder, maar uiteindelijk heb ik na de jaarwisseling nog een aantal mooie dingen kunnen laten zien. Als je bij de WK afstanden op maar vijf tienden van de winnaar eindigt, zegt dat denk ik genoeg. We zitten nog twee jaar van de Olympische Winterspelen van Peking, dus er is nog van alles mogelijk. Het zou fantastisch zijn om mijn carrière met een olympische gouden plak af te sluiten."

Orie

Coach Jac Orie is verheugd met de contractverlenging van Kramer, die in 2014 onder zijn hoede kwam. "Sven is een groot kampioen en ik vind het ontzettend leuk om ook de aankomende twee seizoenen nog met hem samen te werken. Als we hem fysiek goed weten te houden, ben ik ervan overtuigd dat hij de komende jaren topprestaties kan leveren."

Foto: Neeke Wassenbergh-Smit

Gerelateerde updates