Mijn profiel
Kramer vanwege aanhoudende rugklachten niet naar World Cup in Polen

Kramer vanwege aanhoudende rugklachten niet naar World Cup in Polen

Sven Kramer reist vanwege aanhoudende rugklachten niet af naar de tweede World Cup van het seizoen. De 33-jarige Fries heeft na overleg met de medische staf van Team Jumbo-Visma besloten zich af te melden voor de wereldbekerwedstrijden in het Poolse Tomaszów Mazowiecki.

"Na overleg met mijn team hebben we moeten besluiten dat ik aankomend weekend niet van start ga tijdens de ISU World Cup in Polen", aldus Kramer. "Het is enorm balen, ik dien het te accepteren en verleg mijn focus op het herstel van mijn rug en trainen om weer in de juiste vorm te komen."

Maandag werd al bekend dat Kramer de 1500 meter niet zou rijden. In Polen zou de meervoudig olympisch kampioen aan de start verschijnen van de 5000 meter en samen met ploeggenoten Patrick Roest en Douwe de Vries de ploegenachtervolging rijden.

Kramer liet afgelopen weekend ook al de 1500 meter aan zich voorbijgaan bij de eerste World Cup van dit seizoen in Minsk en kwam alleen in actie op de 5000 meter. Kramer eindigde teleurstellend als dertiende op de vijf kilometer, die werd gewonnen door Roest.

De Fries had sowieso begin december een trainingsstage gepland in Collalbo, waardoor hij ook de World Cups in Nur-Sultan (Kazachstan) en Nagano (Japan) overslaat. Kramer focust zich nu op de NK afstanden, die van 27 tot en met 29 december plaatsvinden in Thialf, Heerenveen.

Foto: Stephan Tellier

Gerelateerde updates