Profiel
Kramer: 'Bubbel in Thialf fantastisch nieuws voor schaatssport'

Kramer: 'Bubbel in Thialf fantastisch nieuws voor schaatssport'

Sven Kramer is 'heel blij' dat de internationale schaatsbond toestemming heeft gegeven voor een 'schaatsbubbel' in Thialf. De ISU maakte woensdagmiddag bekend dat er in januari naast de EK allround & sprint twee World Cups in de Friese ijstempel worden gehouden.

Dit is fantastisch nieuws voor de schaatssport", aldus Kramer. "Ik denk dat we heel blij mogen zijn met deze belangrijke beslissing van de ISU. Het is mooi dat we in deze onzekere tijden nog zulke grote toernooien kunnen organiseren."

"Natuurlijk is het afgelopen weekend belangrijk geweest met het oog op dit besluit. Iedereen wist dat er met een schuin oog naar ons werd gekeken. Alle schaatsers, begeleiders, de KNSB en House of Sports verdienen een groot compliment dat we erin zijn geslaagd zo'n weekend weg te zetten. Het doorgaan van de EK allround & sprint en de toewijzing van twee aansluitende World Cups zijn daarvoor een mooie beloning."

Het gecombineerde EK vindt een week later plaats dan gepland. Aanvankelijk zou het toernooi in Thialf op 9 en 10 januari worden gehouden, maar dat wordt nu 16 en 17 januari. De twee wereldbekers worden vervolgens in de weekenden van 22, 23, 24 en 29, 30 en 31 januari verreden.

Foto: Stephan Tellier

Gerelateerde updates