Shop
Kooij blijft langer bij Team Jumbo-Visma

Kooij blijft langer bij Team Jumbo-Visma

Olav Kooij komt ook de komende twee seizoenen uit voor Team Jumbo-Visma. De 21-jarige sprinter wil zich verder ontwikkelen als sprinter en ook een rol spelen in de klassiekers. Volgens Kooij is Team Jumbo-Visma de beste formatie om die ambities waar te maken.

Kooij sloot zich in 2020 aan bij het Jumbo-Visma Development Team. Na verschillende overwinningen in het beloftencircuit, zette hij in het voorjaar van 2021 de stap naar de WorldTour. Daar boekte hij direct zijn eerste zeges bij de profs en zette hij zijn steile ontwikkelingscurve voort. In 2022 won hij maar liefst twaalf keer, waaronder zijn eerste WorldTour-wedstrijd. Dit seizoen ging de 21-jarige renner verder met winnen en toonde hij zich ook in verschillende voorjaarsklassiekers.

“Ik ben dan ook superblij dat ik nog twee jaar langer bij deze ploeg kan blijven”, aldus Kooij. “Ik voel me hier enorm thuis en heb mezelf hier de laatste jaren op een heel fijne manier verder kunnen ontwikkelen. Hier kan ik het beste uit mezelf halen, zowel qua begeleiding als wedstrijdprogramma. Op dat elan wil ik de komende twee jaar verdergaan.”

"De afgelopen jaren hebben we telkens logische stappen gezet in mijn wedstrijdprogramma. De komende twee jaar zullen we dat opnieuw doen."

Olav Kooij

“We zijn heel blij en trots dat Olav bij ons team blijft”, vult sportief directeur Merijn Zeeman aan. “We hebben de laatste maanden intensieve gesprekken gevoerd over de sportieve toekomst van Olav bij onze ploeg. Daarin hebben we eerlijk de mogelijkheden en onmogelijkheden met elkaar besproken. Iedereen kent de kracht van onze ploeg en onze rennersgroep. Samen redeneren we vanuit onze resultaatdoelen, maar ook de ontwikkeling van onze renners speelt daarin een belangrijke rol. Ik ben heel blij dat Olav zich in onze filosofie kan vinden.”

Kooij wil zich nog verder ontwikkelen als topsprinter en ook in de voorjaarsklassiekers een rol spelen. “De afgelopen jaren hebben we telkens logische stappen gezet in mijn wedstrijdprogramma. De komende twee jaar zullen we dat ook weer doen. Ik wil sprints blijven winnen, maar afgelopen voorjaar heb ik ook laten zien dat ik in bepaalde voorjaarsklassiekers mee kan doen. Op die twee vlakken wil ik me verder ontwikkelen.”

Zeeman besluit: “Met Olav hebben we grote doelen en dat betekent dat hij volgend jaar zijn debuut zal maken in een grote ronde. Naast het sprinten op topniveau heeft hij ook in de klassiekers mogelijkheden. Hij past perfect in onze klassiekerstrategie.”

Gerelateerde updates