Shop
Jumbo-Visma Development Team versterkt zich met Lugthart

Jumbo-Visma Development Team versterkt zich met Lugthart

Sjors Lugthart rijdt vanaf 1 januari 2024 in het geel-zwart van Jumbo-Visma Development Team. De tweedejaars junior tekent een contract voor twee seizoenen.

Lugthart is regerend Nederlands juniorenkampioen op de tijdrit en won vorig jaar het eindklassement van de Acht van Bladel. De zeventienjarige renner geeft aan erg blij te zijn met zijn contract bij de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma. “Toen het bericht kwam dat ik een contract kreeg, was ik sprakeloos. Het is mooi om te zien dat de ploeg iets in mij ziet. Dit geeft mij erg veel vertrouwen richting de komende jaren. Ik kijk ernaar uit om mijn draai te vinden in het team.”

			© Lugthart during strength training with CyclingClassNL
© Lugthart during strength training with CyclingClassNL

De junior van Willebrord Wil Vooruit is onderdeel van CyclingClassNL. “Dankzij CyclingClassNL heb ik enorme stappen gezet in mijn ontwikkeling. Niet alleen fysiek, maar ook op het mentale vlak. Binnen CyclingClassNL heb ik veel geleerd over het traject dat ervoor nodig is om verder te komen in het wielrennen.”

"We denken dat Sjors de komende jaren flinke stappen kan zetten"

Robbert de Groot

Head of Development Robbert de Groot: “Sjors is een jongen die we al voor langere tijd volgen. Het opleidingstraject van CyclingClassNL heeft ervoor gezorgd dat hij zichzelf de afgelopen periode sterk heeft ontwikkeld. We kijken in onze scouting verder dan alleen de uitslagen in wedstrijden. Het is mooi dat we opnieuw een Nederlands talent hebben weten te vinden. We denken dat Sjors de komende jaren flinke stappen kan zetten.”

Gerelateerde updates