Jumbo-Visma Development Team versterkt zich in 2022 met Graat en Strand Hagenes

Jumbo-Visma Development Team versterkt zich in 2022 met Graat en Strand Hagenes

De Nederlander Tijmen Graat en de Noor Per Strand Hagenes versterken per 1 januari 2022 de gelederen van Jumbo-Visma Development Team. Beide renners, momenteel nog uitkomend in de juniorencategorie, tekenen voor twee jaar bij de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma.

Graat liep enkele jaren geleden een blessure op bij het voetbal en pakte de fiets. Door het plezier dat wielrennen hem opleverde, liet hij die fiets niet meer los. “Toen ik in 2018 mocht proeven van het wielrennen was ik verkocht. Ik vond het fantastisch. Daarna is het vrij snel gegaan en ben ik dankzij de begeleiding van het RTC Wielrennen van Limburg Cycling overgestapt naar het Streetjump Development Team. Vanuit daar is het contact met Jumbo-Visma Development Team ontstaan. Ik ben erg blij met de stap die ik ga zetten. Ik heb al een aantal keer mee mogen trainen met de ploeg en daar heb ik positieve indrukken aan over gehouden. Er hangt een goede sfeer en de begeleiding is top. Daar hoop ik van te profiteren in mijn ontwikkeling de komende jaren.”

Huidig Noors juniorenkampioen en langlaufer Strand Hagenes wil zich bij zijn nieuwe ploeg ontwikkelen als wegwielrenner. “Mijn droom is om profwielrenner te worden en ik denk dat deze ploeg daar de perfecte plek voor is. Als ik kijk naar de andere Noren in de ploeg, dan denk ik dat deze ploeg ook perfect voor mij is. Johannes Staune-Mittet en Tobias Foss hebben het volgens mij erg naar hun zin hier. Ik ben blij dat ik de kans krijg om hier beter te worden. In de afgelopen jaren heb ik mezelf, ondanks het gebrek aan wedstrijden, steeds kunnen ontwikkelen door goed te trainen. Hopelijk kan ik die ontwikkeling doorzetten.”

"Beide jongens gaan volgend jaar hun eerste kilometers maken in het beloftenpeloton en daar kijken we erg naar uit"

Robbert de Groot

Robbert de Groot, Head of Development bij Team Jumbo-Visma, kijkt ernaar uit om met de twee talenten samen te werken. “We zijn erg blij deze talenten vast te leggen bij onze opleidingsploeg. Tijmen is een klimmerstype die we al eerder meegenomen hebben op trainingskampen. Volgens ons is hij een heel interessante renner. We hopen dat hij zich de komende maanden kan tonen in de resterende juniorenkoersen. Ook Per is een zeer getalenteerder renner. Hij is een supersterke jongen die neigt naar een renner voor de klassiekers, maar uiteraard moet hij zich nog ontwikkelen en daar gaan wij hem bij helpen. Vanuit het langlaufen heeft hij een atletische achtergrond, maar hij gaat zich nu toeleggen op het wegwielrennen. Hopelijk kunnen we hem ook stappen laten zetten in zijn ontwikkeling. Beide jongens gaan volgend jaar hun eerste kilometers maken in het beloftenpeloton en daar kijken we erg naar uit.”

De twee junioren voegen zich de komende twee weken bij hun aanstaande ploeg tijdens het trainingskamp in Slovenië, waar de opleidingsploeg zich voorbereidt op de tweede seizoenshelft.

 / 

Gerelateerde updates