Shop
Jansman en Team Jumbo-Visma twee jaar langer met elkaar door

Jansman en Team Jumbo-Visma twee jaar langer met elkaar door

Kars Jansman heeft zijn aflopende contract bij Team Jumbo-Visma met twee jaar verlengd. De 26-jarige langeafstandsspecialist ligt nu tot en met 2024 vast bij de ploeg van coach Jac Orie.

Jansman, die sinds het seizoen 2019/2020 deel uitmaakt van Team Jumbo-Visma, vindt het een eer dat hij nog een jaar bij deze 'fantastische ploeg' mag schaatsen. "Ik ben hier heel blij mee. Het straalt van beide kanten vertrouwen uit dat we er zo snel zijn uitgekomen", reageert Jansman trots. "De klik met Jac is goed en hij weet steeds beter hoe hij mij moet benaderen. Voor mijn gevoel gaat het steeds natuurlijker."

Hoewel Jansman zich niet voor de Olympische Spelen wist te plaatsen, kijkt hij terug op een goed seizoen. De Hellendoorner deed dit seizoen aan drie World Cups mee en slaagde er bij de World Cup in Salt Lake City in om zijn persoonlijk record op de 5 kilometer (6.15,56) te verbeteren. Daarmee eindigde hij bij zijn debuut in de A-groep tevens als tiende. "Daar was ik heel blij mee", aldus Jansman.

"Die prestatie gaf me veel zelfvertrouwen en het geloof dat ik, als ik er nog een klein stapje bij zet, ook internationaal mee kan doen." Voor komend seizoen mikt Jansman dan ook opnieuw op de World Cups. "Uiteindelijk wil je een keer mee gaan doen om de podiumplekken, maar dat gaat stapje voor stapje. Het belangrijkste is dat je er elke dag alles aan doet om beter te worden en dan komen de prestaties vanzelf."

Ook Orie, coach van Team Jumbo-Visma, is verheugd met het nieuws dat Jansman twee jaar langer aan de ploeg verbonden blijft. "Kars is een jongen met veel potentie en ik ben er sterk van overtuigd dat er nog veel meer in zit dan hij tot nu toe heeft laten zien. Zijn specialiteit ligt op de lange afstanden en ik denk dat hij de komende jaren uit kan groeien tot een vaste waarde in de World Cups."

Gerelateerde updates