Shop
Jansman blijft tot en met Winterspelen van Milaan bij Team Jumbo-Visma

Jansman blijft tot en met Winterspelen van Milaan bij Team Jumbo-Visma

In navolging van allrounders Beau Snellink en Chris Huizinga heeft ook Kars Jansman zijn contract bij Team Jumbo-Visma verlengd. De 28-jarige schaatser heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis die hem in ieder geval tot en met de Olympische Winterspelen van Milaan aan de ploeg van coach Jac Orie verbindt.

Jansman verzekerde zich ruim een week geleden op de slotdag van het World Cup Kwalificatietoernooi in Heerenveen van een startbewijs op de 10 kilometer. De langeafstandsspecialist eindigde met een tijd van 13.00,66 als derde, waardoor hij in december naar het Noorse Stavanger mag afreizen voor de enige wereldbeker dit seizoen. Op de 5 kilometer greep hij net naast een ticket voor de World Cups.

"Ik ben superblij dat ik ook de komende jaren uit mag komen voor dit sterke team", aldus Jansman. "Dat de ploeg zo vroeg in het seizoen al bij mij kwam met de vraag of ik mijn contract wilde verlengen, gaf mij een warm gevoel. Ik heb geen moment getwijfeld, want ik weet dat ik hier goed op mijn plek zit. De ploeg weet wat ze aan mij hebben en andersom. Er is wederzijds veel vertrouwen."

Jansman beleefde vorig jaar zijn grote doorbraak door zowel nationaal als internationaal om de bovenste plekken mee te doen. Zo eindigde hij bij de World Cup in Calgary als vierde op de 10 kilometer (in een PR van 12.58,77) en greep hij bij de NK afstanden een bronzen medaille op diezelfde afstand. Voor Jansman was dat bovendien de eerste keer dat hij een individuele medaille behaalde tijdens een titeltoernooi.

"Ik zit nu vijf seizoenen bij Team Jumbo-Visma en heb door de jaren heen veel geleerd. Het is fijn dat ik de aansluiting met de nationale en internationale top heb gevonden. Nu is het zaak om mezelf te blijven ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat ik met hard werken en de begeleiding van Jac en de rest van de staf in staat ben om een hoop mooie dingen te laten zien."

Orie

Coach Orie is vanzelfsprekend in zijn nopjes met het feit dat Jansman langer aan het team verbonden blijft. "Sinds Kars bij ons in de ploeg zit, heeft hij grote stappen in zijn ontwikkeling gezet. Hij is erg gemotiveerd en we gaan er als ploeg alles aan doen om de potentie die in hem zit eruit te halen."

Gerelateerde updates