Shop
Huizinga zet handtekening onder nieuw tweejarig contract bij Team Jumbo-Visma

Huizinga zet handtekening onder nieuw tweejarig contract bij Team Jumbo-Visma

Chris Huizinga komt nog minimaal drie seizoenen uit voor Team Jumbo-Visma. De 26-jarige schaatser heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis van twee jaar, waardoor hij nu tot en met de Olympische Winterspelen van Milaan vastligt bij de ploeg van coach Jac Orie.

Huizinga wist zich ruim een week geleden te plaatsen voor de eerste wereldbekers van het seizoen. De Groninger werd op de openingsdag van het World Cup Kwalificatietoernooi (WCKT) knap tweede op de 5000 meter in een tijd van 6.16,33. Het was voor het eerst in zijn loopbaan dat Huizinga onder de 6.20 dook en dus bemachtigde hij niet alleen een startbewijs voor de wereldbekers, maar verpulverde hij ook zijn persoonlijke record (6.20,35).

"Ik ben blij dat ik tot en met de Olympische Spelen aan deze mooie ploeg verbonden blijf", aldus Huizinga. "Gezien de progressie die ik heb geboekt door de jaren heen, maar zeker de laatste weken, weet ik dat ik in de juiste ploeg zit. De laatste twee 5000 meters, in Inzell en tijdens het WCKT, waren erg goed en gaven veel vertrouwen. Nu is het zaak om deze stijgende lijn door te trekken. Ik ben ervan overtuigd dat het nog sneller kan."

"De laatste jaren heb ik het gat met de absolute wereldtop verkleind. Het doel is nu om de definitieve aansluiting te vinden en te behouden. Met de hulp van Jac en de rest van de stafleden heb ik er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. Om jezelf te verbeteren, heb je wedstrijden nodig. Daarom ben ik blij dat ik mezelf heb gekwalificeerd voor de wereldbekers, waardoor ik iedere week kan strijden met de internationale top. Ik kijk ernaar uit om de beste versie van mezelf te laten zien."

Orie

Coach Orie is blij dat Huizinga langer aan de ploeg verbonden blijft. "Sinds Chris bij de ploeg zit, heeft hij zich ieder jaar ontwikkeld. Ook deze zomer heeft hij weer duidelijke stappen gezet. Dat werd de laatste weken met twee dikke PR’s op de vijf kilometer bevestigd. Ik weet zeker dat er nog veel meer in hem zit. De komende jaren gaan we er als team alles aan doen om het maximale eruit te halen."

Gerelateerde updates