Shop
HEMA ook trotse partner nieuwe vrouwenploeg Team Jumbo-Visma

HEMA ook trotse partner nieuwe vrouwenploeg Team Jumbo-Visma

HEMA verbindt zich tot en met 2023 als sponsor aan de nieuwe vrouwenwielerploeg van Team Jumbo-Visma. De uitbreiding van het bestaande partnerschap van de mannenwielerploeg en schaatsteam van Team Jumbo-Visma past bij de ambitie van HEMA om zo veel mogelijk bij te dragen aan een inclusieve samenleving. Daar hoort volgens HEMA ook de sponsoring van vrouwentopsport bij.

Met de sponsoring van de nieuwe vrouwenwielerploeg wil HEMA een belangrijk signaal afgeven: zowel talentvolle mannen als vrouwen moeten een topsport kunnen beoefenen. Ook ondersteunt HEMA door middel van haar sponsorschap de doelstellingen van de Jumbo-Visma Academy om fietsen onder jongeren te stimuleren. Dit doen zij onder andere door nauw samen te werken met Nederlandse wielerverenigingen. Daarbij richt de Academy zich niet alleen op jongens, maar ook op meisjes. HEMA geeft op deze manier invulling aan haar ambitie om te komen tot een inclusieve samenleving, een samenleving waarin iedereen mee kan doen.

Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma: “Het is geweldig dat ook HEMA de waarde van ons nieuwe project met de vrouwenploeg inziet. We willen binnen het domein van de wieler- en schaatssport op zo veel mogelijk vlakken op het hoogste niveau presteren, dus het is mooi dat veel van onze huidige partners graag meedenken in dit soort kansen en ontwikkelingen.”

"Het is geweldig dat ook HEMA de waarde van ons nieuwe project met de vrouwenploeg inziet"

Richard Plugge

Tjeerd Jegen, CEO HEMA: “Met deze stap onderstrepen we het belang van vrouwentopsport en onze ambitie om iedereen in de samenleving mee te laten doen. Dus ook als het om topsport gaat. Het vrouwenteam van Team Jumbo-Visma wil in de komende jaren onder aanvoering van meervoudig kampioene Marianne Vos uitgroeien tot de beste ploeg ter wereld en daar willen wij graag aan bijdragen. Zeker als dat ervoor zorgt dat naast jongens ook meisjes in de toekomst vaker kiezen voor de fietssport. HEMA en fietsen zijn al jaren met elkaar verbonden. Klanten weten ons te vinden voor fietsaccessoires, fietsverzekeringen en sinds deze zomer ook een lease e-bike. Het sponsorschap is dan ook een logische keuze en onderstreept nogmaals dat HEMA een groot fan is van fietsen en fietssport.”

Gerelateerde updates