Shop
Groenewegen begint seizoen met sprintzege in Valencia

Groenewegen begint seizoen met sprintzege in Valencia

Dylan Groenewegen is zijn seizoen begonnen met de overwinning in de eerste etappe van de Ronde van Valencia. De kopman van Team Jumbo-Visma was in Vila-Real de snelste in de massasprint. Hij is ook de eerste leider in de eerste etappekoers van het seizoen op Europese bodem.

Voor Groenewegen is het zijn derde etappezege in de Ronde van Valencia. In 2016 behaalde hij in deze ronde zijn eerste overwinning voor de ploeg. Vorig jaar won hij de slotrit. Voor Team Jumbo-Visma is het eveneens de eerste overwinning van het seizoen.

Een vroege vlucht van vier renners kreeg een maximale voorsprong van ruim drie minuten en werd mede door toedoen van Team Jumbo-Visma ingerekend in de laatste tien kilometer.


Groenewegen begon zijn sprint van ver, maar timede zijn eindschot perfect. Hij klopte landgenoot en nationaal kampioen Fabio Jakobsen op de lijn.

De internationale zegekoning van 2019 is zeer blij met de overwinning. “Het is altijd mooi om het seizoen te beginnen met een overwinning. Als sprinter voel je in het begin van het seizoen de druk om te presteren. Dan is het lekker als het meteen lukt. Dat geeft rust. De ploeg was vandaag heel erg sterk. Door mijn eigen schuld zat ik iets te ver. In zo’n eerste wedstrijd is het een kwestie van er weer inkomen en elkaar proberen te vinden. Uiteindelijk had ik genoeg ruimte om te sprinten en dan weet ik dat ik ver kan komen. De eerste is binnen en dat is heel lekker.”

 / 

Gerelateerde updates