Shop
Dumoulin maakt rentree in Ronde van Zwitserland

Dumoulin maakt rentree in Ronde van Zwitserland

Tom Dumoulin maakt in de Ronde van Zwitserland zijn rentree in het profpeloton. De renner van Team Jumbo-Visma heeft dit besluit samen met het team genomen nadat hij de afgelopen periode weer veel plezier aan het fietsen beleefde. Afgelopen januari besloot Dumoulin zijn carrière tijdelijk te pauzeren om zich te bezinnen op zijn toekomst.

In Zwitserland wil Dumoulin het koersgevoel weer te pakken krijgen. Na de Zwitserse etappekoers zal de voormalig wereldkampioen tijdrijden ook aan de start verschijnen van de Nederlandse kampioenschappen tijdrijden en op de weg. Dumoulin gaat ook naar de Olympische Spelen in Tokyo, waar hij zowel in de wegrit als de tijdrit start.

"In april begon ik langzaam weer te fietsen en kwam ik ook steeds vaker terug met een blij gevoel. Toen heb ik besloten om aanwezig te zijn bij de Amstel Gold Race. Ik vond het heel leuk om iedereen weer te zien en het sfeertje van de koers weer te proeven. Dat triggerde mij. Dit is toch wel een wereld waarin ik iets heb opgebouwd de laatste jaren, maar dat ook wel echt mijn wereld is geworden."

"We hebben nu een plan met Ronde van Zwitserland, het NK en Olympische Spelen. Met het echte hoofddoel op de Olympische Spelen. Verder dan dat hebben we nog even niet gekeken en dat wil ik ook nog niet.”

 / 

Gerelateerde updates