Shop
‘Droomaanwinst’ Dennis voor twee jaar naar Team Jumbo-Visma

‘Droomaanwinst’ Dennis voor twee jaar naar Team Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma heeft zich verder versterkt met de Australiër Rohan Dennis. De tweevoudig wereldkampioen tijdrijden (31) tekende voor twee jaar bij de formatie van Richard Plugge. Hij treft daar landgenoot Chris Harper, die afrekende met blessureleed en zijn contract met een jaar verlengde.

“Ik kijk enorm uit naar de nieuwe uitdagingen bij Team Jumbo-Visma. Het is één van de toonaangevende ploegen in het peloton op het gebied van innovatie en ontwikkeling”, aldus Dennis. “De mogelijkheid om samen te koersen met mannen als Primoz Roglic, Wout van Aert en, opnieuw, Tom Dumoulin kon ik niet laten schieten. Het is een groot doel van me om bij te blijven dragen aan het winnen van grote rondes en zelf kansen te krijgen in de kortere meerdaagsen. Het wordt een nieuw hoofdstuk, maar ook een terugkeer naar vroegere jaren, toen ik deel uitmaakte van de Rabobank continentale ploeg in 2011 en toen ik reed op Cervélo, als neo-prof in 2013. Ik ben dank verschuldigd aan Team Ineos voor de tijd die ik er doorbracht. Het was een mooie periode met geweldige momenten en prestaties, die ik graag wil vervolgen met Team Jumbo-Visma.”

Voor sportief directeur Merijn Zeeman van Team Jumbo-Visma is Dennis de gewenste versterking. “Ik ben al een paar jaar met hem in gesprek. Hij is voor mij een droomaanwinst, die met name voor onze klassementsrenners een geweldige ondersteuning zal bieden. Maar hij zal zelf ook nog wel regelmatig in de positie komen dat hij een eindoverwinning kan nastreven”, zegt hij. “Er zijn niet veel renners in het peloton die zijn kwaliteiten hebben. Hij is gewoon een echte versterking, die in het huidige topwielrennen ontzettend belangrijk is. Hij is iemand met een heel grote motor, die kilometerslang op kop kan rijden, die het peloton bergop echt kan reduceren en echt een gevoelige versnelling kan doen. En een geweldige tijdrit heeft, waarmee hij ook heel vaak voor de winst zal meedoen.”

"Hij is voor mij een droomaanwinst"

Merijn Zeeman

Team Jumbo-Visma’s Head of Performance Mathieu Heijboer treft met de Australiër een oude bekende. Heijboer was trainer van het continentale team van Rabobank en geeft thans leiding aan het tijdrijden bij Team Jumbo-Visma. “Je ziet dat de uitstraling die we hebben wat betreft het tijdrijden overslaat naar renners die echt bij ons willen komen. We zijn eerste en tweede op de Olympische Spelen geworden en de nummer drie hebben we volgend jaar ook bij het team. Straks hebben we drie renners van het Olympische podium in onze ploeg, op een Cervélo. Dat is geweldig.”

Gerelateerde updates