Shop
De Jong en Huizinga twee jaar langer bij Team Jumbo-Visma

De Jong en Huizinga twee jaar langer bij Team Jumbo-Visma

Antoinette de Jong en Chris Huizinga komen ook de komende twee seizoenen uit voor Team Jumbo-Visma. Beiden hebben hun handtekening gezet onder een nieuw tweejarig contract bij de ploeg van coach Jac Orie.

De Jong zorgde begin maart voor een mooi slot van haar iets wat tegenvallende tweede seizoen bij de ploeg door in Hamar een bronzen medaille te veroveren bij het WK allround. Op de Team Pursuit wist ze bij de WK afstanden zilver te pakken, nadat ze een maand eerder bij de EK afstanden samen met Melissa Wijfje en Ireen Wüst goud had gewonnen op dat onderdeel. Eind januari werd De Jong voor de tweede keer in haar loopbaan Nederlands kampioen allround.

"Ik vind het mooi dat ik ook de aankomende twee seizoenen voor deze sterke ploeg uit mag komen", aldus de 25-jarige Friezin. "In deze bijzondere periode is het fijn om te weten waar je aan toe bent, waardoor ik zonder zorgen kan toewerken naar de Olympische Winterspelen van Peking. Ik heb veel vertrouwen in de aanpak van Jac en ik weet zeker dat ik nog een hoop kan verbeteren. Ik kijk ernaar uit om deze fijne samenwerking voort te zetten."

Huizinga wist afgelopen seizoen opnieuw een flink aantal persoonlijke records te noteren. Zo snelde de 22-jarige schaatser van Team Jumbo-Visma in Calgary onder meer naar een tijd van 3.42,03 (was 3.42,85) op de 3000 meter. Een week later haalde hij in de Olympic Oval twee seconden van zijn eigen toptijd op de 1500 meter af: 1.44,60 (was 1.46,62). Aan het begin van het seizoen had hij zich bij het World Cup Kwalificatie Toernooi al verbeterd op de 1500, 5000 en 10.000 meter. Bij het NK allround finishte Huizinga als vierde.

"Ik ben blij met de contractverlenging en het vertrouwen dat ik krijg van Jac", reageert Huizinga. "De samenwerking verloopt goed en ik ben ervan overtuigd dat ik nog veel kan leren. Het is jammer dat Douwe (de Vries, red.) gestopt is, maar met de komst van Marcel (Bosker, red.) hebben we ook volgend seizoen weer een ijzersterke allroundploeg staan. Ik ga mijn uiterste best doen om de aankomende twee seizoenen weer een volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten."

Orie

Coach Orie is verheugd met het feit dat de samenwerking met De Jong en Huizinga wordt verlengd. "Antoinette is de laatste twee jaar uitgegroeid tot een vaste waarde in onze ploeg. Ze heeft het talent en de voorwaarden om uiteindelijk door te groeien naar het hoogste treetje van het podium op wereldniveau."

Orie vervolgt: "Chris heeft afgelopen seizoen weer een aantal mooie PR's genoteerd. Ik denk dat hij op het punt staat om door te dringen tot het groepje schaatsers dat strijdt om de World Cup-plekken. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in dat het op korte termijn gaat lukken."

Gerelateerde updates