Shop
Contractverlenging voor Kraak

Contractverlenging voor Kraak

Amber Kraak, die sinds juni 2021 deel uitmaakt van Team Jumbo-Visma Women, tekent voor twee jaar bij en komt ook in 2023 en 2024 uit voor de ploeg.

Kraak begon haar wielercarrière pas anderhalf jaar geleden. Tot 2019 was ze succesvol als professioneel roeister.
“Nadat ik stopte met roeien, ging ik fietsen. Zomaar, voor de lol, in eerste instantie. Het bleek me verrassend goed af te gaan en ik vond het heel leuk, dus toen ik de kans kreeg om voor Team Jumbo-Visma te rijden, hoefde ik niet lang na te denken”, aldus de 28-jarige Brabantse.

“Ik fietste in juni 2021 mijn eerste profwedstrijd, het NK. Een week later mocht ik mee naar Frankrijk voor La Course en ook voor de Tour of Norway en La Vuelta werd ik geselecteerd. Vanaf dag één was het mijn doel om me nuttig te maken voor het team en om mijn teamgenotes te helpen aan een overwinning.”

Dat Kraak amper veertien maanden na haar professionele wielerdebuut zelf op het podium van een WorldTour-wedstrijd zou staan, had ze niet verwacht. Maar het gebeurde wel. Afgelopen zaterdag sprintte Kraak naar de tweede plaats in de Grand Prix de Plouay. De overwinning was héél dichtbij.

“Ik ben trots op dit resultaat”, stelt Kraak. “Vorig jaar zat ik tijdens mijn eerste wedstrijd in Bretagne veel achteraan in het peloton, maar had ik geen idee hoe ik moest inhalen op die smalle Bretonse wegen. Ik heb heel veel bijgeleerd. Ik heb nu meer zelfvertrouwen en ben tactisch sterker geworden. De ervaring die ik heb opgedaan tijdens de Giro in juni en de Tour of Scandinavia eerder deze maand, kon ik afgelopen weekend gebruiken.”

Volgens teammanager Esra Tromp is de snelheid waarmee Kraak zich ontwikkelt bijzonder en veelbelovend. “Amber is bovendien een heel belastbare atlete met een grote motor. Tel daar haar vechtlust, lef, loyaliteit en teamspirit bij op en je weet precies waarom we Amber graag bij het team houden. We zijn heel blij dat we ook de komende twee jaar op haar mogen rekenen.”

"Amber is een heel belastbare atlete met een grote motor"

Teammanager Estra Tromp

Kraak rijdt dit jaar nog La Vuelta en Trophee des Grimpeuses, maar blikt ook alvast vooruit op 2023.
“Ik wil volgend jaar in de finale van de voorjaarsklassiekers graag een vaste waarde zijn voor mijn teamgenotes. In de laatste veertig kilometer wil ik structureel aanwezig zijn om hen te helpen. Daarnaast hoop ik te groeien in het tijdrijden en wil ik mijn koersinzicht aanscherpen. Nu zit ik soms nog in een bubbel en krijg ik niet alles mee wat er om me heen gebeurt. Ik heb er vertrouwen in dat me dat gaat lukken.”

 / 

Gerelateerde updates