Shop
Campina sponsor schaatsploeg Team Jumbo-Visma

Campina sponsor schaatsploeg Team Jumbo-Visma

Campina is vanaf dit seizoen trotse sponsor van de schaatsploeg van Team Jumbo-Visma. De samenwerking tussen de ploeg van coach Jac Orie en Campina is een sterke en logische match, die de oer-Hollandse schaatssport en het oer-Hollandse zuivelmerk samenbrengt.

Binnen het sponsorship helpt Campina de topsporters om het beste uit zichzelf te halen met advies over gezonde voeding en het leveren van zuivelproducten. Vanaf het aankomende schaatsseizoen dragen de schaatsers het Campina-logo op het pak.

"Het is mooi dat FrieslandCampina bij het schaatsen ervoor kiest om met Campina een prachtig merk naar voren te schuiven en daarmee zichtbaar wil zijn", aldus Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma. "Campina is een oer-Hollands merk, waardoor het een perfecte match is met het schaatsen."

"Door het logo van Vifit op het wielertenue en dat van Campina op het schaatspak te tonen, zorgen we op een mooie manier voor zichtbaarheid voor onze partner. Het past dan ook in de commerciële strategie van onze ploeg om maatwerk te leveren naar hun behoeften."

Coach Orie reageert verheugd op de samenwerking met Campina. "We zijn blij dat Campina vanaf dit seizoen onze schaatsploeg ondersteunt. Zuivelproducten zijn een onmisbaar onderdeel van ons voedingspatroon. Het eten van proteïnerijke zuivel ondersteunt een optimaal herstel na een training, waardoor het een positief effect heeft op de belastbaarheid van onze schaatsers."

Roest

Voor Patrick Roest, schaatser van Team Jumbo-Visma én zoon van een melkveehouder is de samenwerking extra bijzonder: "Als boeren leven wij in alle seizoenen met de natuur en zijn continu actief bezig in de buitenlucht: in de winter hoort schaatsen daarbij, daar ben ik mee opgegroeid."

"Ook het eten van zuivel is mij met de paplepel ingegoten. Ik vind het lekker en bovendien is het een gezonde manier om mijn spieren te helpen herstellen na een zware training. Voor mij als boerenzoon is de samenwerking met Campina een mooie match", aldus de drievoudig wereldkampioen allround.

Op maandag 28 september is de officiële teampresentatie van de schaatsploeg. Deze presentatie vindt, in verband met covid-19, op een digitale manier plaats en is onder andere live te zien via de kanalen van Team Jumbo-Visma en Campina.

Gerelateerde updates