Shop
Campina en Patrick Roest vieren de lente

Campina en Patrick Roest vieren de lente

De lente is vandaag weer officieel begonnen. De start van dit nieuwe seizoen viert Campina traditiegetrouw met het uitlaten van de koeien in de wei. Tijdens de opening van het boerenseizoen had Patrick Roest namens de schaatsploeg van Team Jumbo-Visma dit jaar de eer om de staldeuren te openen.

Sinds afgelopen seizoen is Campina trotse sponsor van de schaatsploeg van Team Jumbo-Visma. De samenwerking tussen de ploeg van coach Jac Orie en Campina is een sterke en logische match die de oer-Hollandse schaatsport en het oer-Hollandse zuivelmerk samenbrengt. Voor Patrick Roest, schaatser van Team Jumbo-Visma én zoon van een melkveehouder is deze samenwerking extra bijzonder.

"Ik ben zelf opgegroeid op een boerderij en voor mij horen weilanden waar de koeien staan te grazen echt bij het Nederlandse landschap en het voorjaar."

Patrick Roest

‘’Als boeren leven wij in alle seizoenen met de natuur en zijn we continu actief bezig in de buitenlucht: in de winter hoort schaatsen daarbij, daar ben ik mee opgegroeid. Ook het eten van zuivel is mij met de paplepel ingegoten. Ik vind het lekker en bovendien is het een gezonde manier om mijn spieren te herstellen na een zware training. Voor mij als boerenzoon is de samenwerking met Campina een mooie match.’’

Voor Campina was de drievoudig wereldkampioen daarom de uitgelezen kandidaat om dit jaar op de boerderij in Baarn de symbolische opening van de eerste lentedag te verrichten.

Topschaatser Roest vindt het een eer dat hij de koeien naar buiten mag laten. “Ik ben na het schaatsseizoen het liefst veel buiten en kijk dus altijd uit naar het begin van de lente. Ik ben zelf opgegroeid op een boerderij en voor mij horen weilanden waar de koeien staan te grazen echt bij het Nederlandse landschap en het voorjaar.”

Hoewel het begin van de lente het einde van het schaatsseizoen betekent, blijft Campina haar expertise op het gebied van voeding en de Campina-zuivelproducten graag inzetten om Team Jumbo-Visma te helpen om het hele jaar door optimaal te presteren.

 / 
Schrijf je in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Gerelateerde updates