Shop
Anema verlengt contract bij Team Jumbo-Visma

Anema verlengt contract bij Team Jumbo-Visma

Reina Anema heeft haar aflopende contract bij Team Jumbo-Visma met één jaar verlengd. De 29-jarige Friezin blijft daarmee in ieder geval tot medio 2024 verbonden aan de ploeg van coach Jac Orie. Met de contractverlenging van Anema is de selectie van Team Jumbo-Visma voor aankomend seizoen rond.

"Ik ben heel blij dat ik nog een jaar verder mag bouwen", reageert Anema verheugd. "Toen ik twee jaar geleden bij de ploeg kwam, hoopte ik stiekem dat ik me zou plaatsen voor de Olympische Spelen. Dat lukte helaas niet. Ik had blijkbaar nog wat meer tijd nodig om te wennen aan een nieuwe ploeg. Het afgelopen seizoen ging voor mijn gevoel al beter dan het eerste jaar en daarom vind ik het fijn dat ik nog een jaar mag blijven."

Volgens Anema beginnen de puzzelstukjes steeds meer op zijn plek te vallen bij Team Jumbo-Visma. "Nu ik de eerste twee jaar heb gehad, weet ik beter hoe alles in het team werkt en hoe Jac te werk gaat. In het begin moest ik heel erg aan hem wennen, maar ik heb het gevoel dat ik hem steeds beter begrijp. Hij zegt dat er nog veel meer in mij zit en wil dat er graag uit laten komen. Daar gaan we alles aan doen."

Anema kijkt met gemengde gevoelens terug op afgelopen seizoen, waarin ze haar verwachtingen deels heeft kunnen waarmaken. Zo plaatste ze zich bij het World Cup Kwalificatietoernooi voor de World Cups op de 1500 meter, maar liep ze een ticket op de 3000 meter net mis. "Ik was heel blij dat ik het hele jaar met de ploeg mee op pad kon, maar tegelijkertijd was het dubbel dat ik geen 3000 meters mocht rijden. Dat voelt toch iets meer als mijn afstand."

Bij het NK allround in december eindigde ze na vier afstanden als zevende en bij de NK afstanden in februari reed ze zowel op de 3 als 5 kilometer naar een zesde plek. "Het tweede deel van het seizoen was oké. Ik steeg helaas niet boven mezelf uit en dat is wel wat je wil bij de kwalificatiewedstrijden. In de trainingen heb ik af en toe een heel hoog en stabiel niveau laten zien. Als me dat komend seizoen ook lukt tijdens de wedstrijden, kunnen er mooie dingen gebeuren."

Ook Orie, hoofdcoach van Team Jumbo-Visma, kijkt uit naar een langere samenwerking met Anema. "Ik denk dat Reina de potentie die ze in zich heeft nog niet volledig heeft laten zien. Met name in de wedstrijden komt het er nog niet helemaal uit, al reed ze bij de World Cup in Polen een heel goede 3 kilometer. We zullen hard moeten werken om die potentie te benutten, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat dat gaat lukken."

Gerelateerde updates