Shop
Veiligheid voorop met CloseTheGap

Veiligheid voorop met CloseTheGap

De fietsen van onze renners worden geoptimaliseerd tot in het allerkleinste detail. Over het algemeen geldt: zo min mogelijk gewicht, zoveel mogelijk aerodynamica en maximaal comfort. We werken daarvoor nauw samen met verschillende partijen. Een van hen is CloseTheGap.

Cervélo levert de fietsen voor de renners van Team Jumbo-Visma, SRAM de groepsets en Fizik de zadels. De wielen zijn van Reserve en de banden van Vittoria. Voor twee aanzienlijk kleinere, maar ook essentiële onderdelen, mogen we rekenen op CloseTheGap. Onze computerhouders en stuurdoppen zijn afkomstig van dit Nederlandse bedrijf.

De oprichter van CloseTheGap, Mathijs Wagenaar, heeft als missie om fietsen veiliger en leuker te maken. De HideMyBell is het eerste product dat Wagenaar zelf ontwierp. Het wordt sinds 2021 omarmd door Team Jumbo-Visma. Speciaal voor onze S5-fiets ontwikkelde hij een professionele variant op deze computerhouder. Die is gemaakt van lichtgewicht materiaal, maar wel extreem stijf zodat de renners hun trainingswaarden onder alle omstandigheden steeds goed kunnen aflezen.

“Onze renners kunnen tijdens trainingen en wedstrijden niet zonder hun Garmin-fietscomputer”, vertelt Jenco Drost, Head of Performance Equipment bij Team Jumbo-Visma. “De houders van CloseTheGap zijn aerodynamisch en voldoen aan al onze eisen. De HideMyBells die we installeren op de trainingsfietsen zijn bovendien allemaal uitgerust met een (onzichtbare) bel zodat atleten hun trainingen op een veilige manier kunnen afwerken. De wedstrijdvariant is minimalistisch, maar beschikt desondanks ook over de gewenste stijfheid.”

Naast de computerhouders levert CloseTheGap ook stuurdoppen aan het team, de zogeheten SaveMyBar. “Deze doppen zijn speciaal voor ons ontwikkeld”, vervolgt Drost. “Ze vangen de allereerste klap op bij een eventuele crash waardoor een stuur na een valpartij niet altijd meer vervangen hoeft te worden. Dat scheelt tijd en geld. Dat is niet alleen een prettig idee, maar het ontlast ook onze mecaniciens.”

De samenwerking tussen Team Jumbo-Visma en CloseTheGap werd onlangs met een jaar verlengd en loopt ten minste tot en met 2024.

Gerelateerde updates