Profiel
Van Aert en Teunissen nemen deel aan virtuele Ronde van Vlaanderen

Van Aert en Teunissen nemen deel aan virtuele Ronde van Vlaanderen

Wout van Aert en Mike Teunissen zijn twee van de dertien deelnemers aan de virtuele Ronde Van Vlaanderen. De Ronde 2020: Lockdown Edition wordt zondag door de renners van Team Jumbo-Visma en zeven andere ploegen thuis verreden op hun Tacx of andere fietstrainer.

De wedstrijd is 32 kilometer lang en gaat over de Kruisberg, Oude Kwaremont en Paterberg. "Ik ben sinds een week bezig met de wedstrijd. Het is leuk om een doel te hebben in deze periode", vertelt Van Aert, die alvast de nodige voorbereidingen heeft getroffen “Ik heb de verwarming al afgezet in de kamer waar ik zondag op de rollen zal rijden. Daardoor zal het lekker koel zijn.” Volgens de Belg heeft ploegleider Grischa Niermann meer verstand van virtueel wielrennen. “Mike en ik zullen zeker nog een digitale meeting met hem houden.”

Ook Teunissen staat aan de start. “Ik vind het leuk om online te koersen. Op deze manieren kunnen we onszelf en onze sponsoren toch tonen aan de wielerliefhebbers. Daarnaast is het leuk om de fans eens wat anders te bieden, zeker in deze koersloze periode.” De Nederlander heeft zich ook al wat voorbereid. “Ik ben de afgelopen dagen wat vaker op de Tacx geklommen. De komende dagen zal ik ook wat andere digitale wedstrijden rijden om er alvast een beetje in te komen. Daarnaast hoor ik dat er een digitale meeting aankomt met Wout en Grischa. Dan zal ik de nodige tips van onze ploegleider horen.”

De Ronde 2020: Lockdown Edition is aankomende zondag vanaf 15.30 live te zien op onze website. Daarnaast wordt de wedstrijd live uitgezonden op Sporza.

Gerelateerde updates