Shop
Team Jumbo-Visma zet Tour-winst hoog op wensenlijstje

Team Jumbo-Visma zet Tour-winst hoog op wensenlijstje

Met tweede en derde plaatsen op het eindpodium van de Tour de France op zak, gaat Team Jumbo-Visma in 2022 opnieuw voor het hoogst haalbare in de grootste wedstrijd van de wielerkalender. Tijdens de presentatie van het team in het Spaanse Alicante bleef de Tour niet onbesproken. Daarbij werd duidelijk dat de Sloveen Primoz Roglic en de Deen Jonas Vingeraard als kopmannen van start zullen gaan.

Ploegleider Grischa Niermann onthulde dat zes renners al zeker zijn van hun plaatsje in de Tour-selectie van Team Jumbo-Visma. “Primoz Roglic, Jonas Vingegaard, Sepp Kuss, Rohan Dennis, Wout van Aert en Steven Kruijswijk zijn erbij. De laatste twee namen zullen we begin mei selecteren. Dan gaan we echt van start met de specifieke voorbereiding op de Tour.”

Niermann denkt dat er een heel sterk team aan de start gaat staan. “We gaan een tactisch plan in elkaar zetten, samen met de renners, om de topfavoriet Tadej Pogacar te verslaan. We werken allerlei mogelijke scenario’s uit.”

Sportief directeur Merijn Zeeman sluit zich daarbij aan. “Het is de grootste wedstrijd ter wereld en de moeilijkste om te winnen, maar we vinden dat een prachtige uitdaging. Daar kijken we naar uit. We willen als Team Jumbo-Visma ooit een keer de Tour winnen. Echter is de concurrentie enorm.”

"Ik kan een belangrijke rol in het team gaan spelen. Ook in de Tour."

Rohan Dennis

Roglic omarmt de aanpak van zijn ploeg. “We gaan stap voor stap bekijken hoe we daar het beste kunnen zijn. Dat is het belangrijkste: dan komen de resultaten vanzelf.”

Belgische kampioen Van Aert wil graag eens de groene puntentrui bemachtigen. “Maar ik hoop deel uit te maken van het team dat de Tour gewonnen heeft. De afgelopen jaren heb ik laten zien een teamplayer te kunnen zijn, die daarbij ook persoonlijk succes kan behalen. Dat gaan we de komende editie ook weer proberen te combineren.”

Met Dennis trok de geel-zwarte brigade een gepokt en gemazelde allrounder aan. “Ik ben heel blij om deel uit te maken van dit team. Dit team doet er alles aan om iedere dag beter te worden en dat trok me enorm aan”, vertelt de Australiër. “Ik kan een belangrijke rol in het team gaan spelen. Ook in de Tour.”

Gerelateerde updates