Profiel
Stay Home Stories: Sepp Kuss

Stay Home Stories: Sepp Kuss

In de rubriek ‘Stay Home Stories' vertellen de wielrenners van Team Jumbo-Visma over hun leven en activiteiten nu er langdurig niet gekoerst kan worden.

Stay Home Story met Sepp Kuss

Hoe gaat het met je?
Goed hoor. Ik heb de afgelopen zeven weken met mijn vriendin Noemi in Spanje in lockdown gezeten. Gelukkig zijn de maatregelen vanaf deze week een beetje versoepeld. Ik moet zeggen dat de tijd vrij snel voorbij is gegaan. Ik had destijds het besluit genomen om in Europa te blijven in plaats van terug naar huis te gaan in de Verenigde Staten. Natuurlijk mis ik mijn familie daar, maar het is goed om te horen dat de situatie in mijn geboorteplaats op dit moment een beetje beter is dan in Spanje. En dat het goed gaat met mijn familie.

Hoe zien je trainingen er nu uit?
De afgelopen weken heb ik elke dag op de Tacx getraind vanwege de lockdown. Het is mentaal best wel slopend om binnenshuis lange duurinspanningen te doen. Ik heb de tijd daarom vooral gebruikt om aan mijn explosiviteit te werken door meer intensievere inspanningen te doen. Als je jezelf een doel stelt voor elke sessie dan blijft het ook leuk en houd je het ook langer vol. Daarnaast is het ook leuk om aan de verschillende e-races mee te doen. Het is bijna alsof je een geheel nieuwe sport aan het leren bent.

Hoe kom jij je dagen verder zoal door?
Naast mijn trainingen, een paar uurtjes per dag, probeer ik het grootste deel van de dag vooral bezig te blijven en een soort van routine aan te houden. Ik gebruik de ochtenden en de middagen om up-to-date te blijven met het laatste nieuws en om te studeren. Zo leer ik bijvoorbeeld de Spaanse taal. Rond etenstijd proberen mijn vriendin en ik wat meer tijd te nemen om iets leuks en lekkers te maken en te genieten van het moment. ’s Avonds hebben we meestal een ‘happy hour’ en spelen we wat bordspellen. Het is een andere situatie dan normaal, maar het heeft ook zijn voordelen. Je doet als het ware een stap terug. Je doet verschillende dingen waardoor je de dingen in het leven die je normaal als vanzelfsprekend beschouwt meer gaat waarderen.

Zo’n lange periode zonder koers weegt ook mentaal door. Hoe motiveer jij je?
Dat is geen probleem. Ik ben altijd erg gemotiveerd en gedreven om mezelf te blijven verbeteren. Voor mij maakt het daarin niet uit of er wedstrijden zijn of niet. Ik geniet echt van het ontwikkelingsproces waarin ik nu zit om stap voor stap beter te worden. En ik geniet gewoon heel erg van het fietsen zelf.

Kijk je veel series of films?
Mijn vriendin en ik kijken elke dag een paar aflevering van de hitserie Suits. We kijken ook geregeld naar grappige reality tv-programma’s.

Welke nummers speel jij standaard af op je playlist?
Tijdens de uren op de Tacx heb ik vooral veel naar reggaeton geluisterd. Reggaeton is ontstaan in de jaren negentig in de underground scene van voornamelijk Puerto Rico. Het is een mix van onder andere reggae, dancehall, hiphop en traditionele Puerto Ricaanse muziek. Het is verre van traditioneel en ook niet zo heel bekend misschien, maar wel heel leuk. Op andere dagen luister ik regelmatig naar countrymuziek uit de Verenigde Staten en naar verschillende nieuwspodcasts.

Heb je tips voor de mensen om fit te blijven?
Het klinkt cliché, maar zoek een activiteit die je leuk vindt. Het maakt niet uit of je tien minuten per dag sport of drie uur traint, zolang je maar consistent bent met je activiteiten. Dan blijf je het beste fit. Als je moeite hebt om jezelf te motiveren, raad ik je aan om gewoon te beginnen met je workout. Nadat je klaar bent, weet ik zeker dat je je veel beter voelt.

Wat is jouw favoriete gerecht?
Normaal gezien is Mexicaans eten mijn favoriet. Ik doorloop momenteel verschillende fases om te ontdekken wat ik lekker vind. Dat zijn nu vooral Callos Guisados, een soort stoofpotje met runderpens, verschillende worstjes, kikkererwten, enzovoorts. Het smaakt in ieder geval beter dan het lijkt.

Welke andere sporten vind je leuk?
Ik kijk graag naar NHL ijshockey. Ik ben opgegroeid met ijshockey. Meestal kijk ik vanwege het tijdsverschil naar de samenvattingen als ik in Europa ben, maar als ik in de VS ben, is het leuk om met vrienden naar hockey, voetbal of basketbal te kijken. Ik ben geen fervent sportvolger, maar ik waardeer de andere sporten en leer erover van mensen die meer diehard fans zijn dan ik.

Wat is je favoriete game? Of ben je meer van de bordspellen?
Ik ben niet zo goed in het spelen van videogames. Soms speel ik wel, maar meestal raak ik snel gefrustreerd. Als we met de ploeg bij elkaar zijn en we FIFA spelen, doet het waarschijnlijk pijn aan de ogen om naar te kijken omdat ik zo slecht ben. Meestal spelen mijn vriendin en ik elke avond een paar potjes Rummikub. We zijn behoorlijk competitief.

Welke apps op je telefoon draaien overuren?
Buiten de gebruikelijke social media apps luister ik graag naar de NPR Radio app voor het laatste wereldnieuws en het nieuws uit de VS. Ook gebruik ik de app van The Week Magazine voor nieuwsupdates.

Wat is je guilty pleasure?
Bier. En verschillende soorten fast food. Burgers vooral.

Gerelateerde updates