Shop
Stay Home Stories: Kars Jansman

Stay Home Stories: Kars Jansman

In de rubriek 'Stay Home Stories' vertellen de schaatsers van Team Jumbo-Visma over hun leven en activiteiten gedurende de periode van het coronavirus.

Kars, hoe gaat het met je?
"Goed. Ik kom de dagen nog wel door. Het coronavirus is natuurlijk erg vervelend, maar sportief gezien heeft het geen enkele invloed gehad op mijn seizoen. We zouden nu sowieso in de rustperiode zitten. Het enige wat nu niet mogelijk is, is om een bakkie koffie buiten de deur te doen, maar dat is voor nu helemaal niet relevant en erg als je ziet wat er momenteel in de wereld aan de hand is."

Hoe zien je trainingen er nu uit?
"Om mijn conditie op peil te houden, fiets ik een aantal keer in de week. Het is wel fijn om dat nog buiten te kunnen doen. Ik zorg altijd dat ik op een rustig tijdstip ga, zodat er weinig mensen op de weg zijn. Mocht het een keer druk zijn, dan kan ik altijd thuis trainen op de Tacx. De laatste tijd ben ik voornamelijk bij mijn ouders. Zij hebben een grote boerderij met veel ruimte rondom het huis. Dat is fijn, want zelfs als ik thuisblijf, kan ik nog buiten sporten."

Hoe kom jij je dagen verder zoal door?
"Je ontkomt er niet aan dat je wat vaker Netflix zit te kijken, maar ik probeer ook af en toe een boek te lezen. Op die manier blijf je in deze periode ook nog een beetje mentaal fit."

Dit bericht bekijken op Instagram

Rustmodus

Een bericht gedeeld door Kars Jansman (@karsjansman) op

Kijk je veel series of films momenteel?
"Om eerlijk te zijn, kijk ik niet heel veel series en films. De serie die ik de laatste tijd heb gekeken, is Fargo. Ik dacht altijd dat het een beetje oubollig zou zijn, maar ik vind het echt een aanrader. Verder kijk ik met mijn vriendin naar de Amerikaanse serie Suits."

Welke nummers speel jij standaard af op je playlist?
"Als ik thuis ben, speel ik vaak Spotify op de tv af. Ik vind het lekker om naar B.B. King te luisteren. Een beetje Rock Blues op de achtergrond als ik ergens mee bezig ben."

Heb je tips voor de mensen om fit te blijven?
"Ik zou mensen zeker adviseren om in deze periode fit te blijven. Er komen de laatste tijd veel video’s voorbij van mensen die binnenshuis aan het sporten zijn. Dat is natuurlijk super. Helemaal omdat de regering adviseert om zoveel mogelijk binnen te blijven. Toch vind ik het halen van een frisse neus ook erg belangrijk. Als ik zelf de hele dag binnen zit, krijg ik eerder last van mijn longen. Ik zorg dat ik iedere dag even buiten kom. Voor de mensen die in wat drukkere gebieden wonen, is dat misschien wat lastiger. Ik zou hen adviseren om ’s ochtends een keer heel vroeg op pad te gaan. Op die manier heb je alle ruimte om je aan die anderhalve meter te houden. Je kunt vlak voor het ontbijt even gaan hardlopen. Dat hoeft niet lang te zijn. Twintig minuten is meer dan zat. Op die manier begin je toch met een fit gevoel aan de dag."

Bij goed trainen hoort ook gezonde voeding. Wat is jouw favoriete gerecht?
"Wat ik de laatste tijd regelmatig maak, is een risotto met spinazie, tomaten en chorizo."

Welke andere sporten vind je leuk?
"Normaal gesproken zou ik nu de voorjaarsklassiekers van het wielrennen intensief volgen. Daar kon ik echt naar uitkijken. Dat zit er nu helaas niet in, maar je ziet wel steeds meer alternatieven. Sommige tv-zenders zenden bijvoorbeeld wielerklassiekers uit het verleden uit. Daar kijk ik ook graag naar. Verder ben ik erg benieuwd naar de virtuele Ronde van Vlaanderen, die morgen wordt verreden."

Wat is je favoriete game? Of ben je meer van de bordspellen?
"Ik heb geen Playstation. Nu ik thuis ben, doe ik ’s avonds met het gezin vaak nog een bordspelletje. De laatste tijd hebben we best vaak Memory gespeeld. Dat deden we vroeger altijd. Ik was de kast aan het opruimen en ik kwam dat spel tegen. In het verleden won ik vrijwel ieder potje. Ik was benieuwd hoe dat nu zou zijn. En ik kan je verzekeren: de meeste potjes win ik nog steeds, haha."

Welke apps op je telefoon draaien overuren?
"Overuren is een groot woord, maar de app die ik het vaakst gebruik, is Instagram. Ik klik er dagelijks zeker een aantal keer op."

Wat is je guilty pleasure?
"In deze rustperiode kun je wat vaker een biertje nemen. Van een blond of speciaalbiertje kan ik erg genieten."

Gerelateerde updates