Profiel
Stay Home Stories: Joy Beune

Stay Home Stories: Joy Beune

In de rubriek 'Stay Home Stories' vertellen de schaatsers van Team Jumbo-Visma over hun leven en activiteiten gedurende de periode van het coronavirus.

Joy, hoe gaat het met je?
"Af en toe verveel ik me een beetje, maar buiten dat gaat het erg goed, hoor. We moeten de situatie accepteren zoals die is."

Hoe zien je trainingen er nu uit?
"Ik ben veel samen met Kjeld (Nuis, red), dus af en toe gaan we fietsen. Verder probeer ik thuis een beetje fit te blijven, bijvoorbeeld met buikspieroefeningen of een sprongtraining. Aangezien alles dicht is, kunnen we op dit moment geen krachttraining doen. Je moet roeien met de riemen die je hebt. Gelukkig zijn er Tacx Neo's geregeld, waardoor we binnen kunnen fietsen. Dat komt goed uit, want volgende week wordt het waarschijnlijk slecht weer."

Hoe kom jij je dagen verder zoal door?
"Eigenlijk zou ik vorige week op vakantie gaan, maar dat ging dus niet door. Ik luister goed naar de maatregelen van het kabinet en blijf zoveel mogelijk binnen, ga vaak alleen even naar de supermarkt om wat eten te halen. Het is zo'n extreem gekke periode, want je voelt je eigenlijk nergens meer veilig. Thuis ben ik lekker aan het puzzelen en verder werk ik aan school. Daarnaast maak ik het huis schoon of speel ik op mijn Nintendo Wii. Wii Fit, Mario Kart, Just Dance. Noem maar op. Vrijdag heb ik samen met Kjeld Wii Fit gedaan. Ik lag helemaal in een deuk. Ik haalde de ene highscore na de andere. Je kunt bij dat spel ook snowboarden en skiën, dus op die manier zijn we toch nog een beetje op wintersport, haha."

Kijk je veel series of films momenteel?
"Nee, helemaal niet. Het is niet zo dat ik er geen geduld voor heb, want ik kan wel een hele dag aan een puzzel zitten. Ik heb er simpelweg niks mee. Ik kan er tien minuten naar kijken en dan ben ik er al klaar mee."

Welke nummers speel jij standaard af op je playlist?
"Het is niet dat ik naar specifieke nummers luister. Vaak open ik Spotify en zet ik een afspeellijst aan, bijvoorbeeld 'Mega Hit Mix' of 'Urban Hits'. Op zijn tijd vind ik Snollebollekes wel grappig."

Heb je tips voor de mensen om fit te blijven?
"Heel het internet staat vol met trainingen voor thuis, dus die zouden mensen kunnen doen. Mits ze er zin in hebben natuurlijk. Op Videoland is nu ook een aflevering te vinden met Kjeld, die samen met Arie Boomsma een home workout doet."

Bij goed trainen hoort ook gezonde voeding. Wat is jouw favoriete gerecht?
"Ik ontbijt altijd hetzelfde: yoghurt met muesli en wat fruit erdoorheen. Ik ben dol op pannenkoeken, dus dat eet ik weleens als lunch. Ook houd ik ervan om zelf broodjes samen te stellen met bijvoorbeeld smashed avocado. Voor het avondeten maak ik graag zoete aardappelfrietjes met een stukje vlees van de slager. Als ik mijn favoriete gerecht moet noemen, dan is het zelfgemaakte kip tandoori."

Welke andere sporten vind je leuk?
"Naast schaatsen, ben ik dol op fietsen. Vorige zomer ben ik met Kjeld naar Zuid-Spanje geweest. Toen hebben we daar veel gefietst. Heerlijk."

Wat is je favoriete game? Of ben je meer van de bordspellen?
"Ik speel dus echt de hele dag Skip-Bo met Kjeld. Eerst kon hij nooit van mij winnen, maar hij begint het nu steeds beter te snappen, waardoor ik nu meer tegenstand heb, haha. Iedere ochtend bij het ontbijt spelen we het. Die traditie houden we er maar in."

Welke apps op je telefoon draaien overuren?
"FaceTime! Daarmee blijf ik deze periode in contact met vrienden, familie en andere schaatsers. Verder zit ik weleens op Instagram, WhatsApp en Snapchat. Ook vind ik het leuk om een beetje op Pinterest te kijken naar recepten of interieurstijlen. Ik doe de studie binnenhuisarchitectuur, dus ik probeer een beetje op de hoogte te blijven."

Wat is je guilty pleasure?
"Een pizza van een goede pizzeria. Ik ben dol op een pizza met parmaham. Als je dat gegeten hebt, zit je wel de hele avond water te drinken, maar ik vind dat zo lekker."

Gerelateerde updates