Shop
Stay Home Stories: Jonas Vingegaard

Stay Home Stories: Jonas Vingegaard

In de rubriek ‘Stay Home Stories' vertellen de wielrenners van Team Jumbo-Visma over hun leven en activiteiten nu er langdurig niet gekoerst kan worden.

Stay Home Story met Jonas Vingegaard

Hoe gaat het met je?
Goed hoor, al is het natuurlijk wel een vreemde situatie waarin we ons bevinden. Een situatie die we nooit eerder hebben meegemaakt. Maar het is ook een goed moment om thuis te zijn bij mijn vriendin Trine en onze families. Uiteraard mis ik de wedstrijden, maar ik leer nu veel andere dingen ook meer te appreciëren. Het is wat het is. We moeten er het beste van maken.

Hoe zien je trainingen er nu uit?
Mijn trainingen zijn erop gericht om mijn conditie op peil te houden. Ik doe gewoon mijn normale trainingen. Om mijn basisniveau te verbeteren focus ik me op duurtrainingen en minder op intensiteit. Ook werk ik veel aan mijn kracht. Daar word ik fysiek en ook mentaal sterker van. Verder doe ik net zoals de meeste ploeggenoten geregeld mee aan wedstrijden en trainingen op de Tacx. Dat is leuk om te doen. Mijn conditie is goed op het moment en ik kijk ernaar uit om zo snel mogelijk weer aan het echte werk te kunnen beginnen.

Hoe kom jij je dagen verder zoal door?
Door veel te ontspannen eigenlijk. Daarnaast doen mijn vriendin en ik de nodige projecten in en rond het huis. We doen dat beetje per beetje. Kleine gedeeltes per dag. Vorige week hebben we bijvoorbeeld een deel van het huis geverfd, deze week een bank. Ook maken we met hulp van mijn schoonouders een nieuwe garage en ben ik bezig met het creëren van een fitnessruimte.

Zo’n lange periode zonder koers weegt ook mentaal door. Hoe motiveer jij je?
Mezelf motiveren is geen probleem. Ik haal motivatie uit heel veel dingen. Het gaat op het moment heel goed en mijn vorm is ook heel goed, merk ik tijdens mijn trainingen. Ik ben heel gefocust en probeer mezelf continue uit te dagen en te verbeteren op verschillende vlakken. Dat alleen al is heel motiverend.

Kijk je veel series of films?
Mijn vriendin Trine en ik kijken ’s avonds wel naar een paar series. Van alles wat eigenlijk. Het ligt er maar net aan wat er die avond op tv is. Zo kijken we bijvoorbeeld naar Inspector Barnaby in Midsomer Murders. Dat is een heel goede Britse detectiveserie. Daarnaast kijken we ook veel Crime Scene Investigation. Nu we ook veel aan het werk zijn in en om ons huis, kijken we ook regelmatig naar de Deense versie waarin huizen of appartementen gerenoveerd worden. Een goed programma om nieuwe ideeën op te doen.

Welke nummers speel jij standaard af op je playlist?
Ik luister naar een breed scala aan muziek. Een beetje van alles eigenlijk. Van oude Deense muziek tot en met de klassieke en hedendaagse pop-, rock- en dancemuziek. Het hangt er vanaf of ik wil relaxen of wil losgaan. Een van mijn favoriete songs is Life is a Highway, waarvan het origineel van Tom Cochrane is. Intussen is er een aantal remakes van gemaakt.

Heb je tips voor de mensen om fit te blijven?
Houd het simpel. Dus korte, maar intense sessies. En probeer dat dan een paar keer per week te doen. Als je continue voor langere workoutsessies gaat, kan je dat op een gegeven moment gaan tegenstaan of je jaagt jezelf over de kop. Leg de focus in je workouts niet alleen op het werken aan je kracht, maar ook op het verbeteren van je zwakke punten.

Wat is jouw favoriete gerecht?
Ik eet gevarieerd en gezond. En ik vind eigenlijk heel veel lekker. Aardappelpuree met biefstuk en stroganoff is toch wel mijn grote favoriet. Daar kan ik echt van genieten. Ook zalmgerechten kunnen mij bekoren.

Welke andere sporten vind je leuk?
Ik ben eigenlijk een groot fan van badminton. Altijd al geweest. Het is een leuke sport. Vooral om zelf te spelen, niet om op tv te kijken. Dat is echt iets om van te genieten. Misschien ga ik dit later, na mijn wielercarrière, nog doen. Ik denk dat als ik geen beroepswielrenner zou zijn, ik nu badminton zou spelen. Verder kijk ik ook naar voetbal. Ik ben een groot Liverpool-fan. Ik zie ze heel graag spelen. Vorig seizoen ben ik samen met Trine naar de UK geweest om ze te zien spelen op Anfield. Die sfeer is magisch en mooi om mee te maken.

Wat is je favoriete game? Of ben je meer van de bordspellen?
Ik speel eigenlijk bijna nooit videogames of bordspellen. Ik heb thuis geen PlayStation bijvoorbeeld. Wel spelen we verschillende soorten kaartspellen of het strategisch spelletje Sequence. Vooral Game of 500 is heel populair. Het is een beetje afgeleid van Bridge. Je wint het spel door 500 punten te verdienen of door je tegenstanders tot -500 punten te dwingen. Het is best moeilijk, maar erg vermakelijk.

Welke apps op je telefoon draaien overuren?
Ik gebruik mijn telefoon niet heel veel behalve voor te bellen en/of te appen. Ook ben ik niet echt actief of de sociale mediakanalen. Ik heb wel een Facebook en Instagram-account, maar ik zit niet op Twitter. Verder gebruik ik de Jumbo Foodcoach app voor de uiteenlopende gerechten, Trainingpeaks en verschillende nieuws- en weerapps om op de hoogte te blijven.

Wat is je guilty pleasure?
Het klinkt misschien afgezaagd, maar ijsjes. En dan vooral ijslolly’s en ice cream soda.

Gerelateerde updates