Profiel
Stay Home Stories: Hein Otterspeer

Stay Home Stories: Hein Otterspeer

In de rubriek 'Stay Home Stories' vertellen de schaatsers van Team Jumbo-Visma over hun leven en activiteiten gedurende de periode van het coronavirus.

Hein, hoe gaat het met je?
"Erg goed man. Hier in het noorden worden we nog relatief weinig geconfronteerd met het coronavirus. Natuurlijk krijgen we het landelijke nieuws mee en houden we dat in de gaten. Ik moet zeggen dat ik op dit moment weinig moeite heb om de dagen door te komen. Het coronavirus is natuurlijk erg vervelend, maar ten opzichte van andere sporten zijn wij als schaatsers niet zo hard getroffen. Ik zou nu eigenlijk twee weken vakantie aan het vieren zijn op Curaçao, maar dat ging helaas niet door. Jammer, maar natuurlijk volledig te begrijpen."

Hoe zien je trainingen er nu uit?
"Om thuis een beetje fit te blijven, heb ik een krachthonkje in de tuin gemaakt. Dat rack stond altijd bij mijn schoonouders, dus die heb ik hierheen gehaald. Met de temperaturen van afgelopen weekend is het heerlijk om buiten in de tuin te kunnen trainen. Daarnaast heb ik hier een mountainbike en een fiets. Natuurlijk zijn die fietsritjes in deze periode wat eenzamer, omdat je het alleen moet doen, maar dat hoort erbij. Het is op dit moment belangrijk dat we ons allemaal houden aan de maatregelen die zijn opgelegd door het kabinet. Maandag heb ik samen met mijn zoontje getraind, haha. Als ik bezig ben met mijn krachttraining, dan vindt hij het leuk om te kijken of een beetje mee te doen. Dat is natuurlijk hartstikke leuk. Hij wil ook sterk worden, dus dan doen we het gezellig samen. Ik probeer Sant Jan er zo veel mogelijk bij te betrekken. Hij hoort eigenlijk op school te zitten, maar nu die dicht zijn, is het verleidelijk om er een lange vakantie van te maken. Als hij deze periode spelenderwijs weer wat dingen kan leren, is dat alleen maar goed."

Hoe kom jij je dagen verder zoal door?
"We zijn thuis wat dingetjes aan het verbouwen. Het huis schoonmaken. Hier en daar een likje verf. Je doet in deze periode ook klusjes die daarvoor steeds zijn blijven liggen. Ook gaan we als gezin weleens naar een grasveldje om even te voetballen."

Kijk je veel series of films momenteel?
"Dat valt op zich wel mee. Het is de laatste dagen erg mooi weer geweest, dus dan is het zonde om uren binnen te zitten. Films en series probeer ik eigenlijk zo lang mogelijk uit te stellen, zodat ik ze kan kijken als het wat minder weer is. Er staan genoeg goede titels en vervolgseries op Netflix in ieder geval, zo ben ik bijvoorbeeld erg benieuwd naar het nieuwe seizoen van La Casa de Papel."

Welke nummers speel jij standaard af op je playlist?
"Als ik in de auto zit, luister ik vaak naar Radio 1. Op die manier blijf ik meteen op de hoogte van het laatste nieuws. Verder luister ik om eerlijk te zijn erg weinig muziek."

Heb je tips voor de mensen om fit te blijven?
"Ik zou mensen zeker adviseren om in deze periode fit te blijven. Ik snap dat sommigen ook bij mooi weer Netflix willen uitspelen, maar ik zou ze toch aanraden om af en toe te blijven bewegen. Desnoods doe je wat oefeningen voor een open raam, waardoor je toch een beetje dat gevoel van de buitenlucht krijgt. Het hoeft allemaal niet heel ingewikkeld te zijn. Wat pasjes op de plaats of enkele squats. Doe het drie keer vijf minuutjes met steeds vijf minuten rust en je bent zo een halfuur verder. Daarnaast heb ik nog een goede tip voor mensen, die echt achter hun televisie willen blijven: koop een Nintendo Switch met zo'n fitpakket. Echt een aanrader. Ik verzeker je: je gaat helemaal kapot, haha."

Bij goed trainen hoort ook gezonde voeding. Wat is jouw favoriete gerecht?
"Ik ben dol op een Russische Stroganoff. Heerlijk!"

Welke andere sporten vind je leuk?
"Ik ben een enorme fan van de voorjaarsklassiekers bij het wielrennen. Het is ontzettend jammer dat ik dat nu niet kan kijken. De Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix. Ik keek het allemaal. Het waren koersen waar ik echt naar uitkeek en zelfs op mijn vakantieadres voor ging zitten. Daarnaast is het voor mij als Ajax- en Formule 1-fan erg zonde dat de Eredivisie en het F1-seizoen stilliggen."

Wat is je favoriete game? Of ben je meer van de bordspellen?
"Ik kan erg genieten van Call of Duty, maar ik heb natuurlijk een vierjarige thuis, dus dat speel ik momenteel niet veel. Af en toe spelen we samen een racespelletje op de Xbox: Forza. Het is leuk om dat 's avonds of bij slecht weer een keertje te doen. Helemaal omdat we allebei dol zijn op auto's."

Welke apps op je telefoon draaien overuren?
"Ik zit de laatste tijd erg weinig op mijn telefoon. Ook mijn social media staan momenteel op een wat lager pitje. Afgelopen maandag heb ik in lange tijd weer iets online gezet."

Wat is je guilty pleasure?
"Dan kom ik terug op een eerder antwoord. Ik vind het heerlijk om een avondje Call of Duty te spelen. Alleen is dat schietspel net even wat te realistisch voor mijn vierjarige zoontje. Alleen als de kans zich voordoet, bijvoorbeeld als Sant Jan vroeg slaapt, slinger ik hem weleens aan."

Gerelateerde updates