Mijn profiel
Stay Home Stories: George Bennett

Stay Home Stories: George Bennett

In de rubriek ‘Stay Home Stories' vertellen de wielrenners van Team Jumbo-Visma over hun leven en activiteiten nu er langdurig niet gekoerst kan worden.

Stay Home Story met George Bennett

Hoe gaat het met je?

Het gaat goed met mij. We zitten in lockdown in Andorra en we kunnen voorlopig nergens naartoe. Samen met mijn vriendin en goede vrienden die in hetzelfde appartementencomplex wonen, maken we er het beste van in deze aparte situatie.

Hoe zien je trainingen er nu uit?
De laatste tijd train ik niet echt om wedstrijdfit te worden, want we kunnen niet buiten trainen. Maar ik probeer mijn conditie zo goed mogelijk op peil te houden door op de Tacx-rollers mee te doen aan enkele Zwift-wedstrijden. Daardoor hoef ik niet te veel na te denken over de huidige situatie en vergeet ik de tijd. Dit is dan ook weer goed voor de geestelijke gezondheid. Het werkt om je energie kwijt te kunnen en de dagen goed door te komen. Zodra we weten wanneer we weer kunnen gaan koersen, neem ik de intensiteit in mijn trainingen weer op.

Hoe kom jij je dagen verder zoal door?

Het grootste deel van de ochtend communiceren we met mensen thuis in Nieuw-Zeeland. Het is voor ons belangrijk de situatie thuis bij te houden. Naast mijn trainingen spendeer ik de rest van de dag veel met lezen en gitaarspelen. Daarnaast is mijn vriendin Caitlin erg druk met het beschilderen van schoenen. Ze krijgt veel bestellingen die verwerkt moeten worden. Ik werk ook samen met een vriend aan een nieuw en spannend project dat binnenkort uitkomt. Ik hoop jullie daar binnenkort meer over te kunnen vertellen. Blijf het dus vooral volgen. Zoals je kunt lezen, gaan onze dagen vrij snel voorbij.

Hoe motiveer jij je tijdens zo’n lange periode zonder koers?
De virtuele wedstrijden op Zwift zijn op zichzelf al motiverender dan gewoon een paar uur trainen op de Tacx. Ik doe een of soms twee wedstrijden per dag. We wonen op tweeduizend meter hoogte in Andorra en het is hier niet altijd even makkelijk. Zwift is dus ideaal om de dag door te komen en het is ook best vermakelijk. Het is een goede manier om je conditie op peil te houden en niet te veel mentale kogels te verschieten.

Kijk je veel series of films momenteel? En wat is jouw favoriete top drie?
Ik ben geen grote fan van tv kijken. Ik probeer het zelfs zoveel mogelijk te vermijden. Ik ben opgegroeid in Nieuw-Zeeland en we speelden vooral veel buiten. Maar wanneer ik tv kijk, zijn er wel twee Netflix-series die mij aanspreken. Ik kijk naar de Horror-serie Stranger Things en ik ben ook een groot fan van de Spaanse serie La Casa de Papel. Daarnaast ben ik een groot sportfanaat, dus ik kijk ook geregeld naar een paar historische sportwedstrijden uit het verleden.

Welke nummers speel jij standaard af op je playlist?
Ik ben wel een grote muziekfan. Ik luister naar een breed scala aan muziek. Niet echt een specifiek genre of nummer. Ik luister vooral naar klassieke rockmuziek vanaf het midden van de jaren 60. Maar ik luister ook veel naar Nieuw-Zeelandse bands en zelfs reggae en old school hiphop. Ik denk dat het vooral afhangt van hoelang ik mezelf moet pijnigen op de fiets en hoeveel ik ervan wil ontspannen.


Heb je tips voor de mensen om fit te blijven?

Ik zou de mensen aanraden om lange trainingssessies binnenshuis te vermijden, omdat ze mentaal erg zwaar kunnen doorwegen. Het beste dat je kunt doen, is jezelf een doel stellen. Ik zou aanraden om eventueel deel te nemen aan een wedstrijd op Zwift of om een paar korte, intensieve sessies op de Tacx-rollers te doen, waarbij je je richt op intervalsessies en krachtinspanningen. Probeer dit twee of drie keer per week te doen. Lange trainingen zou ik vooral bewaren voor het moment dat buiten fietsen weer mogelijk is.

Bij goed trainen hoort ook gezonde voeding. Wat is jouw favoriete gerecht?
Mijn vriendin Caitlin is een geweldige kok en ik probeer te helpen waar ik kan. Over het algemeen ga ik voor een burger, maar ook een groentelasagne is heel erg lekker.

Welke andere sporten vind je leuk?

Ik ben een fan van allerlei sporten, maar met name van cricket en rugby. Die sporten zijn erg populair in Nieuw-Zeeland en ze zijn een groot onderdeel geweest van mijn jeugd. Wanneer ik kan, probeer ik ook te mountainbiken en aan enduro riding te doen, maar ik ben tegenwoordig een beetje voorzichtiger dan vroeger.

Wat is je favoriete game? Of ben je meer van de bordspellen?
Poker! Ik hou ervan om het spelletje te spelen met de jongens in Girona en Andorra. Met de huidige regels dat je thuis moet blijven, speel ik het online.

Welke apps op je telefoon draaien overuren?
Zwift companion, Whatsapp (videobellen) en Instagram. Er zijn tegenwoordig veel grappige dingen op Instagram te vinden. Nu de mensen veel tijd hebben, worden ze echt creatief.

Wat is je guilty pleasure?

Rode wijn en chocolade. Ik ben ook geen expert, maar het zijn twee geneugten die mij helpen in moeilijke tijden.

Gerelateerde updates