Mijn profiel
Stay Home Stories: Antwan Tolhoek

Stay Home Stories: Antwan Tolhoek

In de rubriek ‘Stay Home Stories' vertellen de wielrenners van Team Jumbo-Visma over hun leven en activiteiten nu er langdurig niet gekoerst kan worden.

Stay Home Story met Antwan Tolhoek

Hoe gaat het met je?
Het gaat goed met mij. Ik ben veel in de haven van Yerseke te vinden en druk bezig met mijn boot schoon te maken en in orde te krijgen. Opschuren, schilderen dat soort dingen. Daar gaat veel tijd inzitten, maar het is voor mij ook een vorm van ontspanning.

Hoe zien je trainingen er nu uit?
Mijn trainingen zijn er vooral op gericht mijn conditie op peil te houden. Ik plan mijn duurtrainingen om de andere dag zodat ik op de andere dagen bezig kan zijn met mijn boot. Wel rijd ik op die dagen ’s morgens nog wat los op de rollen omdat het hier in Zeeland ‘s morgens nog behoorlijk koud kan zijn. Het is een rare situatie waarin we ons bevinden en ik probeer er net als iedereen het beste van te maken.

Hoe kom jij je dagen verder zoal door?
Ik heb de afgelopen jaren veel gereisd en dan is het ook weleens lekker om thuis te zijn bij je familie. Ik volg de regels die ons voorgeschreven zijn en onthoud me van andere sociale activiteiten. Het belangrijkste in deze tijd is het welzijn van jezelf en je familie en deze periode dan ook gezond proberen door te komen. Dus buiten mijn boot en mezelf fit houden doe ik niet zo heel veel.

Zo’n lange periode zonder koers weegt ook mentaal door. Hoe motiveer jij je?
In zo een situatie moet je niet bij de pakken gaan neerzitten en proberen overal het positieve van in te zien. En vooral genieten van de dingen die je wel nog kan en mag. Ik steek nu vooral meer tijd in mijn hobby’s waar ik als topsporter normaal niet echt aan toekom.


Kijk je veel series of films momenteel?
Ik kijk weinig tv, want ik ben een echt buitenmens. Maar als ik dan weleens kijk dan kijk ik vooral naar Flikken Maastricht, Breaking Bad en Prison Break. Al blijf je naar die laatste twee series ook niet eeuwig kijken als je alle afleveringen al wel een keer gezien hebt.

Welke nummers speel jij standaard af op je playlist?
Ik ben een grote fan van Nederlandstalige muziek. Ik luister naar een breed scala aan Nederlandse artiesten. Niet echt een specifiek genre of nummer. Gewoon de muziek van Nederlandse bodem in het algemeen.

Heb je tips voor de mensen om fit te blijven?
Ik zou de mensen aanraden om bezig te blijven. Al is het maar een uurtje per dag. Dat kan zijn dat je bijvoorbeeld gaat wandelen of fietsen. Maar ook stretchen, op de hometrainer fietsen en core stability-oefeningen zijn dingen die je zou kunnen doen. Het is heel belangrijk dat je dit regelmatig doet en het komt je gezondheid ten goede. En bovenal: je hebt iets om handen.

Bij goed trainen hoort ook gezonde voeding. Wat is jouw favoriete gerecht?
Noodles met scampi’s. Ik ben een echte Zeeuw en thuis eten we bijna elke dag vis. Ik ga geregeld na het seizoen naar Thailand op vakantie, waar Noodles vaak op de menukaart staan. De scampi’s daar komen uit de rivieren, maar hier komen ze uit de zee. Als ik weg ben, neemt een vriend van mij ze vaak voor mij mee. Uiteraard doen we er ook groenten bij zodat het nog vitaminerijk is ook.

Welke andere sporten vind je leuk?
Ik kom van het schaatsen en skeeleren. Vooral de langebaan en de marathon. Dus naast het wielrennen volg ik vooral dat. Ook motorcross is heel erg leuk.

Wat is je favoriete game?
Ik ben niet zo van de spellen. Daar heb ik geen rust voor in mijn kont. Ik ben echt een doener. Ik ga als ik thuis ben varen met mijn boot of bellen met vrienden, wandelen of een koffietje drinken. Ik ben echt een buitenmens.

Welke apps op je telefoon draaien overuren?
Vooral de nieuwsapps. Ik volg graag de ontwikkelingen via de app van de NOS of Omroep Zeeland. Daarnaast de gebruikelijke dingen zoals videobellen via Whatsapp en dat soort dingen.

Wat is je guilty pleasure?
Bier! Een lekker koud biertje. Ik heb geen uitgesproken favoriet, zolang het bier maar koud is.

Gerelateerde updates