Profiel
Stay Home Stories: Koen Bouwman

Stay Home Stories: Koen Bouwman

In de rubriek ‘Stay Home Stories' vertellen de wielrenners van Team Jumbo-Visma over hun leven en activiteiten nu er langdurig niet gekoerst kan worden. We trappen deze rubriek af met Koen Bouwman.

Stay Home Story met Koen Bouwman

Hoe gaat het met je?
Goed! Ik ben gezond. Het is een heel aparte situatie waarin wij ons nu bevinden. Met de grote problemen die er in de wereld zijn en de gezondheid van veel mensen die in gevaar is, kan ik de topsporter in mij gemakkelijk opzijzetten. Gezondheid gaat boven alles.

Hoe zien je trainingen er nu uit?
Ik heb pas één keer een uur op de Tacx gezeten. Dat was omdat een trainingsmaat mij overtuigde dat te doen. Verder doe ik alle trainingen alleen in de buitenlucht. Een schema werk ik niet meer af. Ik doe mijn eigen ding en voel aan wat nu goed bij mij past. Gelukkig geeft de ploeg ons daar de vrijheid in.

Hoe kom jij je dagen verder zoal door?
Ik ben begonnen mijn achtertuin op te knappen. Ik moet 7,5 kuub zand met de hand uitscheppen en dan door het huis heen met de kruiwagen afvoeren. Er moet een hoekbank komen direct aan het water waar ik woon. Een mooi en tijdrovend klusje. Perfect dus voor deze tijd.

Zo’n lange periode zonder koers weegt ook mentaal door. Hoe motiveer jij je?
Eigenlijk gaat dat heel goed. Het prachtige weer van de afgelopen twee weken was daarbij wel een groot voordeel. Ik train zonder moeite zo’n twintig uur per week. De zware intervallen ga ik met mijn trainer wel weer oppakken als we groen licht krijgen om weer te koersen.

Kijk je veel series of films momenteel? En wat is jouw favoriete top drie?
Ik ben niet echt van de TV of Netflix. Op dit moment kijk ik niets, maar mocht het weer slechter worden, dan moet ik misschien toch maar iets gaan uitzoeken.

Welke nummers speel jij standaard af op je playlist?
Omdat ik bijna nooit thuis train op de Tacx, luister ik eigenlijk nooit naar muziek tijdens mijn trainingen in de buitenlucht. Dat doe ik omwille van de veiligheid. Met muziek hoor je het achteropkomende verkeer niet. En als ik de muziek zachter zou zetten, dan hoor ik de muziek niet vanwege de rijwind.

Heb je tips voor de mensen om fit te blijven?
Ik raad de mensen aan om te proberen een strak schema aan te houden in deze tijd. Een of twee keer per week lang opblijven en wat uitslapen is echt geen probleem, maar als je die andere vijf dagen een goed ritme en patroon hebt, is het ook makkelijker om te gaan sporten. En het belangrijkste: niet overdrijven zodat je na drie dagen geen moraal meer hebt om door te gaan.

Bij goed trainen hoort ook gezonde voeding. Wat is jouw favoriete gerecht?
Kantonese kip met dikke noodles en kroepoek. Het precieze recept heb ik zelf niet, maar mijn moeder kookt dit heel vaak als we op bezoek komen.

Welke andere sporten vind je leuk?
Echte sporten niet zo zeer, maar vissen en wat klussen in en om het huis vind ik wel mooi.

Wat is je favoriete game? Of ben je meer van de bordspellen?
Toch wel meer van de bordspellen. En dan wel van de spellen waarin je zelf echt invloed hebt. Risk spelen we al jaren met m’n vriendengroep. Thuis of met de familie is het vaak Cluedo, Monopoly of de Kolonisten van Catan.

Welke apps op je telefoon draaien overuren?
Funda en Marktplaats.

Wat is je guilty pleasure?
De oranje chips van Doritos en pure chocolade. Dat is op zijn tijd wel erg lekker.

Gerelateerde updates