Shop
Klassieke kern Team Jumbo-Visma klaar om monumentale strijd aan te gaan

Klassieke kern Team Jumbo-Visma klaar om monumentale strijd aan te gaan

Wout van Aert start zijn wegseizoen in de Omloop Het Nieuwsblad om vervolgens via Parijs-Nice en Milaan-Sanremo de Vlaamse klassiekers, Amstel Gold Race en Parijs-Roubaix te betwisten. “We hebben goed over dit programma nagedacht. Ik probeer vanaf Milaan-Sanremo tot en met Parijs-Roubaix echt te pieken”, benadrukt Van Aert. ”Ik heb er heel veel zin in. Er zijn nog heel wat doelen te verwezenlijken. Op dit moment van het jaar begint de ‘voorjaarkoorts’ altijd weer te stijgen.”

Van Aert steekt zijn plannen niet onder stoelen of banken. “Mijn ambitie is om een monument te winnen. Ik heb afgelopen seizoen mooie overwinningen mogen behalen, maar in de allergrootste klassiekers heb ik er af en toe net naast gegrepen. Ik hoop dat komend seizoen te veranderen.”

"We staan er veel sterker voor dan de afgelopen jaren."

Wout van Aert

Met versterkingen in de gelederen hoopt Team Jumbo-Visma die ambities meer kracht bij te zetten. Onder andere klassiekerspecialisten als Tosh Van der Sande, Christophe Laporte en Tiesj Benoot maakten de oversteek naar de geel-zwarte formatie. “We hebben onze klassieke kern echt mooi uitgebreid”, zegt de kersvers Belgische kampioen veldrijden. “We staan er veel sterker voor dan de afgelopen jaren. Grotendeels door de aanwinsten. We werken ook met veel meer vertrouwen naar het voorjaar toe. Ook de andere jongens zullen extra geprikkeld zijn om hun plaatsje te verwerven in de selectie. Dat komt het niveau van de ploeg alleen maar ten goede.”

Ook Mike Teunissen hoopt zijn kwaliteiten in het voorjaar weer eens te etaleren. “Het begint weer te kriebelen nu het voorjaar er weer snel aankomt”, vertelt de geboren Limburger. “De laatste seizoenen heb ik wel wat tegenslagen gehad, dus ik sta wel te popelen. De honger naar goede tijden in het voorjaar is groot. Zeker omdat het voor mij lang geleden is.”

De Belg Benoot kijkt als nieuwkomer ook uit naar het komende seizoen. “Ik ben blij om deel uit te maken van dit team. Ik ga ook de Omloop rijden, om vervolgens Strade Bianche en Tirreno-Adriatico te doen. Daarna staan de klassiekers tot en met Luik-Bastenaken-Luik op mijn schema.”

In Strade Bianche en de Tirreno vindt Benoot koersen op zijn maat. “Ik ben een renner die misschien net niet explosief genoeg is om tot de absolute top te behoren in het eendagswerk, maar mijn sterkte is juist dat ik vrij allround ben en overal kan ingezet worden. En als ik in goede vorm ben, kan ik ook overal de finale rijden. Het bijstaan van de kopmannen zal ook een belangrijke taak voor mij worden.”

Gerelateerde updates