Profiel
Dylan Groenewegen: “De Giro d’Italia blijft mijn hoofddoel”

Dylan Groenewegen: “De Giro d’Italia blijft mijn hoofddoel”

Nu er steeds meer bekend aan het worden is over het eventuele verloop van het wielerseizoen, kijkt ook Dylan Groenewegen vol vertrouwen vooruit. Voor de 26-jarige Amsterdammer, die dit jaar al driemaal zegevierde, blijft de Giro d’Italia zijn grote hoofddoel. Dat zei hij in een interview met Jeroen Stomphorst zondagavond bij Studio Sport.

“De Giro blijft mijn hoofddoel. Daar verandert in principe weinig aan. De hele kalender is omgegooid en het gaan nog drie drukke maanden worden. Het is nog heel even afwachten waar ik ga herbeginnen.”

Groenewegen zal in de Giro d’Italia niet op zijn gebruikelijke lead-out kunnen rekenen. “Normaal gaan klassieke mannen als Mike Teunissen en Amund Jansen met mij mee. Die gaan nu de klassiekers rijden en dus ziet mijn lead-out er iets anders uit. Ik heb er het volste vertrouwen in dat ik ook met die mannen kan winnen.”

Groenewegen kan dan ook niet wachten om binnenkort weer een rugnummer op te spelden. “Ik verlang echt weer terug naar de wedstrijden. Ik heb het heel erg gemist. Vooral het op pad zijn met de jongens, het opspelden van een nummer, het koersritme etcetera. We hebben het geluk gehad dat we in Nederland altijd buiten hebben kunnen trainen. En de E-competition van de ploeg was ook best leuk en goed georganiseerd. Dat heeft mij mentaal fris gehouden. Ook heb ik mijzelf beziggehouden met het rondbrengen van boodschappen en het analyseren van mijn sprints. Ik kijk dan vooral naar de dingen die goed gaan, maar ik leer ook van de dingen die niet goed gaan. Daar trek ik dan lering uit. Je moet altijd blijven kijken naar wat beter kan. Dat houdt mij scherp en gefocust om te winnen.”

Gerelateerde updates