Shop
Van Workum en Groot genieten van 'geweldige' eerste maanden bij opleidingsploeg

Van Workum en Groot genieten van 'geweldige' eerste maanden bij opleidingsploeg

Na een succesvol juniorentijdperk maakten Robin Groot (19) en Jordy van Workum (recent 20 geworden) eind april de overstap naar de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma. Inmiddels hebben de twee talenten er onder leiding van coach Sicco Janmaat al flink wat trainingsuren opzitten en hebben ze het naar eigen zeggen goed naar hun zin. We spraken het duo tijdens het trainingskamp in Inzell.

Het is begin juli als op een kleine duizend kilometer van Nederland drie verschillende geel-zwarte treintjes van Team Jumbo-Visma over het zomerijs van de Max Aicher Arena in Inzell razen. Wat direct opvalt, is dat twee van de treintjes worden aangevoerd door twee nieuwe gezichten: Van Workum bepaalt het tempo bij de groep allrounders, terwijl Groot het groepje meiden aanvoert. De nieuwelingen hebben duidelijk hun draai gevonden.

"Ik vind het supergaaf om deel uit te maken van dit mooie team. Het voelt nog altijd een beetje onwerkelijk", geeft Van Workum toe als we hem vragen naar zijn eerste weken bij zijn nieuwe ploeg. "Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen. Het is altijd een droom geweest om mezelf als schaatser bij zo'n grote ploeg te mogen ontwikkelen. Ik had me dan ook geen betere omgeving kunnen wensen. De eerste maanden zijn geweldig bevallen."

Groot, die afgelopen seizoen maar liefst vier gouden medailles veroverde bij de WK voor junioren, knikt als Van Workum het over zijn nieuwe omgeving heeft. "Ook bij mij gaat het tot dusver lekker. De trainingen met de meiden van de A-ploeg en de jongens van de opleidingsploeg bevallen goed. Ik weet dat ik veel kan leren van Carlijn (Achtereekte, red.), Joy (Beune, red.) en Antoinette (de Jong, red.) en luister dan ook goed naar ze als ze mij tips en adviezen geven."

 / 

Tegengas

Als we beiden de vraag stellen aan wat ze nou het meest hebben moeten wennen, begint Groot te lachen. "Daar hoef ik niet lang over na te denken. Dat zijn de grappen en de opmerkingen van de jongens. Ze hebben altijd hun woordje klaar. Gelukkig kan ik er goed tegen en heb ik ze zelf al een aantal keer wat tegengas kunnen bieden, haha."

"Inmiddels is het al wat normaler, maar in het begin moest ik wel even schakelen, hoor", aldus Van Workum. "Het niveau van de schaatsers in deze groep ligt ontzettend hoog. Dus de eerste weken was het flink aanpoten, maar dat is ook niet zo gek. Ik heb tot nu toe al veel geleerd van ze en ik ga er alles aan doen om deze stijgende lijn vast te houden. Dan kunnen er mooie dingen gebeuren."

Opleidingsploeg bestaat dit seizoen uit zes schaatsers

Door de komst van Groot en Van Workum bestaat de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma dit seizoen uit zes schaatsers. Ook Merijn Scheperkamp, Serge Yoro, Tijmen Snel en Joost van Dobbenburgh komen uit voor de ploeg, die onder leiding staat van coach Janmaat.

Volg onze developmentploeg

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van onze opleidingsploeg? Klik hier om ons te volgen op Instagram.

Gerelateerde updates