Shop
Scheperkamp blij dat hij met PR op 500 meter World Cup goed kon afsluiten

Scheperkamp blij dat hij met PR op 500 meter World Cup goed kon afsluiten

Merijn Scheperkamp van de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma maakte zondagmiddag bij de tweede World Cup van het seizoen indruk in het Noorse Stavanger. De 21-jarige sprinter snelde op de tweede 500 meter in de Sørmarka Arena naar een persoonlijk record. Een prestatie die, na twee 'mindere races', tot veel blijdschap leidde.

Scheperkamp begon de tweede wereldbeker in het Noorse Stavanger op vrijdag met een tijd van 1.10,27 op de 1000 meter. Daarmee eindigde hij als negentiende. Een dag later zette hij in de Sørmarka Arena een tijd neer van 35,247 op de eerste 500 meter, waardoor hij genoegen moest nemen met een achttiende plek.

Zondagmiddag was alles anders. Met een razendsnelle tijd van 34,755 verbeterde hij zijn persoonlijk record met zeven honderdsten en finishte hij knap zevende op de kortste sprintafstand. Scheperkamp werd met zijn indrukkende race de jongste Nederlander, die op een laaglandbaan een tijd van 34,7 neerzet op de 500 meter.

"Dit was een hele lekkere", zei Scheperkamp met een grote glimlach op zijn gezicht na zijn optreden. "Ik was niet helemaal tevreden over mijn eerste twee races, maar op deze manier sluit ik de tweede World Cup toch met een goed gevoel af. Daar ben ik blij mee. Ik weet dat het hier soms snel kan gaan, maar dat ik mijn snelste tijd ooit zou verbeteren, had ik eerlijk gezegd niet verwacht."

			© Orange Pictures
© Orange Pictures

"Mijn coaches Jac (Orie, red.) en Sicco (Janmaat, red.) zeiden dat ik gisteren wat vermoeid oogde, dus vandaag kozen we er bewust voor om wat meer rust te nemen en het inrijden over te slaan. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Vol goede moed ging ik de race in met de gedachte: als ik een 34'er rijd, doe ik het goed. En dan gebeurt dit…"

Op de vraag hoe Scheperkamp zijn eerste twee World Cups bij de senioren heeft ervaren, antwoordde hij. "Erg positief. Ik vind het heerlijk om in deze World Cup-cyclus te zitten, waardoor ik veel kan racen. Daarnaast is het mooi dat ik bij vlagen, zoals bijvoorbeeld vandaag, heb kunnen laten zien dat ik goed mee kan komen met de internationale toppers. Het is nu zaak om mezelf te blijven ontwikkelen en constanter te worden."

"Als ik kijk naar mijn ploeggenoten Thomas Krol en Patrick Roest lijkt het soms heel makkelijk. Zij hebben periodes gehad dat ze iedere week races wonnen. Ik ervaar nu zelf hoe lastig het is om week-in-week-uit scherp te zijn en het te moeten laten zien. Een betere leerschool dan dit is er niet, dus ik kijk alweer uit naar de World Cup in Salt Lake City."

Foto's: Orange Pictures

Gerelateerde updates