Shop
Even voorstellen: Tim van Dijke

Even voorstellen: Tim van Dijke

Veldrijden, mountainbiken en wegwielrennen: Tim van Dijke doet het allemaal. Samen met zijn tweelingbroer Mick maakt het multitalent de overstap naar Development Team Jumbo-Visma. Hoogtijd om hem beter te leren kennen.

Waar ben je naast het fietsen zoal mee bezig?
“Naast mijn sport ga ik naar het Johan Cruijff College in Roosendaal. Daar volg ik de opleiding Sport & Beweging. Dat is goed te combineren. Op school denken ze perfect met mij mee, zodat mijn school aangepast wordt op mijn sport. Hierdoor kan ik alles voor mijn sport doen en optimaal presteren.”

Welke renner zie je als voorbeeld?
“Dat is geen moeilijke vraag en het antwoord is ook niet zo verrassend. Uiteraard Mathieu van der Poel. Net als ik is hij niet alleen een wegrenner, maar pakt hij ook de mountainbike of de crossfiets. Hij is echt een voorbeeld voor mij. Ik vind het mooi om te zien hoe hij zijn sport beoefent en op een speelse manier koerst. Ik spreek hem best vaak en kan veel van hem leren.”

Hoe speciaal is het om samen met je tweelingbroer Mick de overstap te maken naar Development Team Jumbo-Visma?
“Dat geeft een ontzettend mooi gevoel. Het is al waanzinnig speciaal dat ik de kans krijg om bij deze ploeg te fietsen, maar om samen met Mick deze stap te zetten is natuurlijk geweldig. Dat is waar je het uiteindelijk allemaal voor doet.”

"Ik zocht een ploeg waarbij ik offroad kon blijven rijden en ik denk dat ik hier heel goed op mijn plek zit."

Tim van Dijke

Hoe gaat de combinatie van de drie disciplines er komend seizoen uitzien voor jou?
“De weg zal mijn hoofddoel worden, maar daarnaast blijft er voldoende ruimte om te blijven crossen en mountainbiken. Op mijn leeftijd is het goed om disciplines te combineren. Ik zocht een ploeg waarbij ik offroad kon blijven rijden en ik denk dat ik hier heel goed op mijn plek zit.”

Wat zijn je verwachtingen van aankomend seizoen?
“Ik focus mezelf niet op uitslagen. Beter worden als renner is waar voor mij vooral de focus ligt. Als ik doe wat ik moet doen, goed train en mezelf goed verzorg, dan komen de uitslagen vanzelf. Ik kan op dit moment ook nog niet zeggen wat voor een type renner ik ben. We zullen zien wat volgend seizoen gaat brengen.”

Gerelateerde updates