Shop
Even voorstellen: Owen Geleijn

Even voorstellen: Owen Geleijn

Owen Geleijn zal in zijn debuutjaar als belofterenner het shirt dragen van Jumbo-Visma Development Team. De 19-jarige renner uit Rijsenhout hoopt over enkele jaren de stap te zetten naar de World Tour.

Waar ben je naast het fietsen zoal mee bezig?
“Momenteel volg ik een cursus bewegingswetenschappen op hbo-niveau ter voorbereiding op de bachelor bewegingswetenschappen. Deze bachelor zal ik gaan volgen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In september ga ik starten met deze studie. Het is afwachten hoe de combinatie met wielrennen gaat verlopen, maar daar heb ik vertrouwen in.”

Als je niet naar wielrennen kijkt op tv, waar kijk je dan graag naar?
“Ik kijk eigenlijk niet zoveel tv. Als de televisie dan toch aanstaat, kijk ik vooral sport. Hoofdzakelijk tennis, schaatsen en veldrijden. In de winter rijd ik zelf ook in het veld. Deze winter heb ik het veldrijden in functie gesteld van het wegseizoen. Dat was de voorgaande jaren niet het geval. Toen was veldrijden gelijkwaardig aan mijn seizoen op de weg. Ik heb nu voor de weg gekozen, mede dankzij de mooie kans die ik nu krijg bij Jumbo-Visma Development Team.”

Wat is je favoriete profkoers?
“Dan kies ik toch voor een grote ronde. De Giro d’Italia is mijn favoriet. Het parcours is geweldig en er wordt op een mooie manier gekoerst.”

Hoe kijk je terug op je juniorentijd?
“Het waren twee mooie jaren. Ik heb veel voorin mee gekoerst en mezelf getoond in de zwaardere wedstrijden. Ik ben erachter gekomen dat het klimwerk goed bij mij past. Als ik de kans heb om in Limburg te gaan trainen, dan laat ik dat niet na. Bij mij in Rijsenhout is het immers erg vlak.”

"Op lange termijn hoop ik in de World Tour terecht te komen"

Owen Geleijn

Hoe heeft de vereniging bijgedragen aan je ontwikkeling als renner?
“Sinds mijn tiende reed ik voor mijn club WV de Amstel. Bij de nieuwelingen en junioren reden we een erg mooi wedstrijdprogramma met een brede groep. Daarnaast waren er voldoende trainingsmogelijkheden. De club heeft mij zeker geholpen in mijn ontwikkeling.”

Wat zijn je verwachtingen voor aankomend seizoen?
“Het zal zeker niet gemakkelijk worden. Ik hoop, net als de afgelopen jaren, voorin mee te doen. Ook zal dit jaar in het teken staan van ervaring opdoen. De stijl van koersen zal veranderen. Bij de junioren wordt er vanaf de start volle bak gereden. Ik verwacht dat het dit jaar anders zal zijn en dat er iets meer gecontroleerd gereden wordt.”

Waar hoop je over enkele jaren te staan?
“Op lange termijn hoop ik in de World Tour terecht te komen. Dat is mijn doel.”

Gerelateerde updates