Shop
Even voorstellen: Mick van Dijke

Even voorstellen: Mick van Dijke

Mick van Dijke staat aan de vooravond van zijn tweede seizoen als beloftenrenner. De Nederlandse beloftenkampioen mountainbike en tweelingbroer van Tim van Dijke kan niet wachten om zijn wielerseizoen af te trappen.

Het nieuwe wielerseizoen staat op het punt van beginnen. Hoe was de voorbereiding?
“Voor mijn gevoel heb ik een goede winter gehad en van mij mag het gaan beginnen. Na een lang seizoen is het fijn om de winter in te gaan en het wat rustiger aan te doen, maar uiteindelijk duurt zo’n periode zonder koersen altijd lang. De trainingskampen die we gehad hebben zijn waardevol geweest en we hebben goed getraind, maar uiteindelijk doe je het voor de wedstrijden.”

Hoe zijn de eerste maanden als renner van Jumbo-Visma Development Team bevallen?
“Heel goed. Het team is superprofessioneel en ik merk dat ik beter word van de trainingen. De afgelopen jaren, als mountainbiker, heb ik vooral op explosiviteit en interval getraind. Het is nu zaak om mij iets om te vormen naar wegwielrenner. Mijn duurvermogen zal wat hoger worden en dat is ook noodzakelijk. Niet alleen op het gebied van training, maar ook op het gebied van voeding is de begeleiding heel goed. Daarnaast geeft het rust als je als renner kunt focussen op het sportieve gedeelte.”

Op welke manier ga je het wegwielrennen combineren met de mountainbike?
“Ik zal heel veel gaan koersen op de weg, waardoor er minder op de mountainbike gereden wordt. Toch zal ik in bepaalde periodes op de mountainbike te vinden zijn. Tot aan het WK in Albstadt rijd ik een aantal internationale wedstrijden en natuurlijk het Nederlands kampioenschap, waar ik mijn titel verdedig. Het zal moeilijk worden om net zo sterk te rijden op het gebied van techniek als vorig jaar omdat ik een stuk minder wedstrijden rijd, maar ik ben benieuwd hoe ver ik kan komen.”

"Toen bleek dat zowel Tim als ik de overstap konden maken, was de keuze snel gemaakt."

Mick van Dijke

Hoe kijk je terug op je seizoen als eerstejaars belofte?
“Het was een prima seizoen, maar ik merk dat mijn duurvermogen afgelopen jaar nog niet optimaal was. Ik kon de hele koers voorin meestrijden en de wedstrijd hard maken, maar in de finale was het vaak op en kon ik niets extra’s. Als mountainbiker train je voor anderhalf uur wedstrijd. Dan is een koers van vier à vijf uur toch net iets anders.”

Wat betekent het voor jou om samen met je tweelingbroer deel uit te maken van Jumbo-Visma Development Team?
“Het feit dat de ploeg geïnteresseerd is in je, is natuurlijk erg mooi en geeft je zelfvertrouwen een enorme boost. Toen bleek dat zowel Tim als ik de overstap konden maken, was de keuze snel gemaakt. We hebben altijd samen gekoerst en het is mooi om dat voort te zetten.”

Wat verwacht je van het aankomende seizoen?
“Ik verwacht veel stappen te gaan maken als wielrenner en hoop veel te leren van dit team. Het is moeilijk om resultaatgericht te denken omdat ik weinig ervaring heb als wegwielrenner. In de eerste wedstrijden zal duidelijk worden wat ik van mezelf mag verwachten dit seizoen.”

Gerelateerde updates