Shop
Even voorstellen: Maurice Ballerstedt

Even voorstellen: Maurice Ballerstedt

Maurice Ballerstedt kende afgelopen jaar een sterk seizoen als tweedejaars junior. De negentienjarige Duitser van Jumbo-Visma Development Team, woonachtig in Berlijn, pakte de winst in de GP Luxembourg en veroverde de zilveren medaille tijdens het Europees kampioenschap in Alkmaar.

Hoe zijn de eerste maanden als renner van Jumbo-Visma Development Team bevallen?
“Vanaf de eerste dag had het hele team een goede klik. We hebben allemaal hetzelfde doel en iedereen motiveert elkaar, zowel op als naast de fiets. Alles is top en tot in detail geregeld. Ik kan niet wachten om de eerste koers in dit shirt te rijden.”

Waar ben je naast het fietsen zoal mee bezig?
“Afgelopen jaar heb ik mijn middelbare school afgerond. Op dit moment loop ik een jaar stage bij een fysiotherapeut. Dat interesseert me en het is goed te combineren met wielrennen. Daarnaast ben ik bezig om Nederlands te leren, al is daar nog heel wat winst te behalen.”

"Ik kan niet wachten om de eerste koers in dit shirt te rijden"

Maurice Ballerstedt

Hoe heb je je juniorentijd ervaren?
“Dat was een leuke periode. Ondanks dat het niet altijd gemakkelijk te combineren was met school, heb ik toch mooie resultaten neergezet. De afgelopen jaren zag ik wielrennen vooral als hobby. Nu wordt het mijn voornaamste bezigheid.”

Wat is je favoriete profkoers?
“Zonder twijfel Parijs-Roubaix. Elke editie is geweldig om naar te kijken en het is een spectaculaire race. Ik kan me nog goed herinneren dat ik erg onder de indruk was toen ik deze koers voor de eerste keer op tv zag. Zelf denk ik dat ik een renner ben voor de klassiekers. In 2021 wordt het wereldkampioenschap georganiseerd in België en daar kijk ik erg naar uit. Hopelijk kan ik daar aan de start verschijnen en een mooie prestatie neerzetten.”

Afgelopen jaar pakte je de zilveren medaille op het Europees kampioenschap in Alkmaar. Hoe was het om zo’n grote wedstrijd in Nederland te rijden?
“Het rijden van een kampioenschap is natuurlijk altijd erg speciaal, zeker als het plaatsvindt in het land van je toekomstige ploeg. Ik had wat gezondheidsproblemen in de dagen voor de wedstrijd, maar ik was heel blij om als tweede te finishen. Het was een mooie wedstrijd met een goede ambiance. Het volk langs het parcours was erg enthousiast en dat maakte deze koers een erg mooie ervaring.”

Wat zijn je verwachtingen van aankomend seizoen?
“Het wordt natuurlijk een ander seizoen dan voorgaande jaren. De wedstrijden zijn langer en zwaarder, maar ik denk dat we een goede voorbereiding hebben gehad. Ik en de ploeg streven altijd naar het beste resultaat. Het Duits kampioenschap tijdrijden is wel een doel voor mij. Hier wil ik mij kwalificeren voor het wereldkampioenschap in september.”

Gerelateerde updates