Inloggen
Even voorstellen: Hidde van Veenendaal

Even voorstellen: Hidde van Veenendaal

De komende weken worden hier alle renners van Development Team Jumbo-Visma voorgesteld. Nadat Gijs Leemreize vorige week het spits afbeet, is het nu de beurt aan Hidde van Veenendaal. Van Veenendaal gaat volgende week van start op het WK U19 in Yorkshire. Een mooie afsluiting van een sterk seizoen. De 18-jarige coureur van WV De Jonge Renner wist onder meer te winnen in de junioreneditie van Parijs-Roubaix en in de Omloop der Vlaamse Gewesten.

Als je niet op de fiets zit, wat doe je dan?

“Ik zit momenteel in het laatste jaar van de opleiding Sport & Business. Die volg ik aan het Johan Cruijff College in Roosendaal, waar ik met meerdere topsporters in de klas zit. Wat ik na deze studie ga doen, weet ik nog niet. Ik heb nog even de tijd om daarover na te denken.”

Mijn favoriete profkoers is?

“Dat zijn er eigenlijk twee. Parijs-Roubaix en de Tour de France. Voor mij is Roubaix een hele speciale race. De kasseien en de sfeer eromheen, dat maakt het erg mooi. Dit jaar heb ik hem gewonnen bij de junioren. Daarnaast de Tour, omdat het de grootste koers ter wereld is. Als je die gereden hebt, verdien je respect in de wielerwereld.”

Wat is het mooiste moment dat je beleefd hebt op de fiets?

“Afgelopen winter ben ik op vakantie geweest naar Amerika. De fiets ging natuurlijk mee en tijdens het trainen reed ik tussen de alligators in Everglades National Park, vlakbij Miami. Dat was een supergave ervaring.”

Welke renner zie je als voorbeeld?

“Mathieu van der Poel. Ik kijk ontzettend op naar dat soort gasten. Hoe ze trainen, hoe ze koersen. Ik ben zelf wel een ander type renner dan Mathieu. Waar hij crost, mountainbiket en op de weg rijdt, hou ik het bij alleen wegwielrennen.”

Naar welke muziek luister je het liefst tijdens de warming-up voor een tijdrit?

“Daar doe ik niet aan. Ik heb het altijd gedaan zonder muziek en dat bevalt me prima.”

Als je niet naar wielrennen kijkt op tv, waar kijk je dan graag naar?

“Ik kijk graag series. Momenteel ben ik Mindhunter aan het kijken. Sportgerelateerde films, series of documentaires vind ik ook mooi. Last Chance U is er zo een, die gaat over Amerikaans college-football.”

Wat zijn je verwachtingen voor aankomend seizoen?

“Het zal even wennen worden. De afstanden zijn langer dan bij de junioren en daarnaast rijden we ook tegen jongens die een stuk ouder zijn. Bij de junioren kun je er vanaf kilometer nul invliegen, maar dat wordt vanaf volgend jaar een stuk lastiger. Uitslagen verwacht ik nog niet. Ik hoop vooral veel te leren.”

Gerelateerde updates

Food Friday - Zo letten onze renners op hun gewicht

Onze (klassements)renners hebben het optimale gewicht nodig om sneller omhoog te rijden. Lees in deze Food Friday meer over de cruciale rol die voeding daarbij speelt. Sneak peek: geïnspireerd door de Spaanse wegen vertellen we meteen hoe je tapas gezond kan maken!

Lees meer

De reis naar de Vuelta-zege van Primoz

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer
 /