Shop
Even voorstellen: Gijs Leemreize

Even voorstellen: Gijs Leemreize

De komende weken worden hier alle renners van Development Team Jumbo-Visma voorgesteld. Gijs Leemreize bijt het spits af. De 19-jarige Achterhoeker is bezig aan een sterk seizoen als tweedejaars belofte. Hij zette dit jaar de klimtijdrit van de Topcompetitie op zijn naam en veroverde de bergtrui in de Carpathian Couriers Race.

Als je niet op de fiets zit, wat doe je dan?
“Ik zit nog op school, waar ik de opleiding Industrieel Design volg. Ik zit in het laatste leerjaar. Ik hoop dit jaar school af te ronden om mij daarna te concentreren op het fietsen.”

Mijn favoriete profkoers is?
“Dat is denk ik de Tour de France. Ik weet niet echt wat het meer maakt dan bijvoorbeeld de Giro, maar de aandacht er omheen vind ik mooi. Het is de grootste koers van het jaar.”

Wat is het mooiste moment dat je beleefd hebt op de fiets?
“Ik wil eigenlijk de klimtijdrit van de Topcompetitie zeggen, maar óp de fiets was dat vooral afzien. Naast de fiets was het dan wel weer genieten. Dan ga ik voor de tweede etappe van de Carpathian Couriers Race, een meerdaagse wedstrijd in Polen. Ik maakte de hele dag deel uit van de kopgroep en ik pakte de bergtrui. Uiteindelijk won ik ook die bollentrui. Voor mij was dat een mooie dag op de fiets.”

Welke renner zie je als voorbeeld?
“Ik heb niet één renner als voorbeeld, maar ik kijk graag naar aanvallende coureurs. Hoe Thibaut Pinot de afgelopen Tour reed, dat vond ik mooi. Zelf koers ik ook graag op een attractieve manier.”

Naar welke muziek luister je het liefst tijdens de warming-up voor een tijdrit?
“Dat doe ik eigenlijk niet. Voor een tijdrit heb ik geen muziek nodig om mij te concentreren. De focus ligt voor mij dan echt op de warming-up.”

Als je niet naar wielrennen kijkt op tv, waar kijk je dan graag naar?
“Als er geen wielrennen op is, kijk ik vooral Netflix. Ik heb al verschillende series gezien, maar La Casa de Papel vond ik wel een mooie. Daarvan heb ik ook alle drie de seizoenen al gezien. In de winter zet ik ook graag de televisie aan voor het veldrijden.”

Wat zijn je verwachtingen voor aankomend seizoen?
“Ik wil vooral beter worden in de etappekoersen. Daar zou ik graag voor het klassement willen gaan. Een klimmer ben ik wel. Op het vlakke heb ik nog wat meer moeite. Zeker in Nederland zijn er veel waaierkoersen waar ik nog wel eens de slag wil missen. Dat is zeker een punt dat verbeterd moet worden.”

Gerelateerde updates