Shop
Kennismaken met Sijmen Egberts: 'Ik vind het leuk om uitgedaagd te worden'

Kennismaken met Sijmen Egberts: 'Ik vind het leuk om uitgedaagd te worden'

Terwijl de zomer nog maar net is begonnen, zijn de schaatsers van Team Jumbo-Visma alweer begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg van coach Jac Orie heeft enkele nieuwe rijders mogen verwelkomen en deze zullen wij één voor één gaan introduceren. Als eerste is het de beurt aan Sijmen Egberts, die uitkomt voor het Development Team van Team Jumbo-Visma.

Mijn eerste indruk van Team Jumbo-Visma is …
"Heel positief. In het begin is het allemaal nog een beetje nieuw, maar ik ben leuk ontvangen door iedereen. Tot nu toe gaat het eigenlijk best wel goed. Het is zeker aanpoten, maar daar was ik ook naar op zoek. Ik vind het leuk om uitgedaagd te worden."

Ik zou mijzelf omschrijven als …
"Een eerlijk, spontaan en fanatiek persoon. Het maakt me nooit heel veel uit wat anderen van me vinden. Ik ben altijd mezelf en zeg wat ik vind. Als ik nieuw in een groep kom, ben ik niet degene met het hoogste woord, maar het is ook niet zo dat ik verlegen ben om contact te maken. Ik laat wel van me horen als dat nodig is."

Mijn favoriete afstand is …
"De 1500 meter, al weet ik nog niet of het mijn beste afstand is. Het mooie aan de 1500 meter is dat alle elementen, zoals snelheid, uithoudingsvermogen en tactiek, bij elkaar komen. Ik vind het ook de leukste afstand om naar te kijken. Zelf ben ik er nog niet helemaal achter welke afstand mij het beste ligt. Ik heb me bewust nog niet gespecialiseerd, al denk ik dat de 1500 meter prima in m’n straatje past."

De prestatie waar ik het meest trots op ben, is …
"De Nederlandse allroundtitel bij de junioren A en de wereldtitel Team Pursuit bij de junioren. Een wereldtitel winnen, is superspeciaal, zeker als je het als team doet. We waren echt een hechte groep en het klikte erg goed met elkaar. Dan is het supermooi als je zo’n titel samen kunt vieren."

Wat mensen nog niet over mij weten, is …
"Dat ik twee jaar in Amerika heb gewoond. Mijn vader moest daar voor zijn werk naartoe, dus gingen m’n moeder, m’n broer en ik mee. Ik was toen vijf jaar en kan het me allemaal nog best goed herinneren. Nu ik in Heerenveen woon, zie ik m’n ouders niet zo heel vaak meer, maar als het kan, ga ik naar ze toe. Ik vind het fijn om bij ze te zijn en leuke dingen te doen."

Mijn favoriete vrijetijdsbesteding is …
"Met vrienden iets ondernemen, bootje varen en eten koken. Ik houd van lekker eten en vind het leuk om nieuwe dingen te proberen. Thuis oriënteer ik veel: van vlees marineren op de barbecue, tot curry’s en pasta’s maken. Of ik een favoriet heb? Lasagne, pasta of Mexicaanse burritos vind ik altijd wel lekker."

Mijn favoriete vakantiebestemming is …
"Het liefst ga ik naar de zon en de bergen toe, maar ik vind stedentrips ook erg leuk. In het jaar vóór corona ben ik met m’n ouders naar Barcelona geweest. Toen zeiden we tegen elkaar: dat moeten we vaker doen. Jammer genoeg is dat er nog niet van gekomen. Nu zou ik graag eens naar Rome of Sevilla willen."

Gerelateerde updates