Shop
Kennismaken met Myrthe de Boer: 'Ik ben een makkelijke prater'

Kennismaken met Myrthe de Boer: 'Ik ben een makkelijke prater'

Terwijl de zomer nog maar net is begonnen, zijn de schaatsers van Team Jumbo-Visma alweer begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg van coach Jac Orie heeft zes nieuwe rijders mogen verwelkomen en deze zullen wij één voor één gaan introduceren. In de zesde serie spreken we met Myrthe de Boer, die het komend seizoen zal uitkomen voor het Development Team van Team Jumbo-Visma.

Naam: Myrthe de Boer
Leeftijd: 20 jaar
Geboorteplaats: Scharsterbrug

Mijn eerste indruk van Team Jumbo-Visma is …
"Hartstikke goed. Alles is hier goed geregeld en het is superfijn om in zo’n professionele omgeving te mogen werken. In het begin moest ik nog even aan alles en iedereen wennen, maar nu we elkaar steeds beter leren kennen, merk je dat we als team steeds hechter worden. Het is een heel mooi en gevarieerd team en ik heb het absoluut naar mijn zin hier."

Ik zou mijzelf omschrijven als …
"Een afwachtend en sociaal persoon. Als ik nieuw in een groep ben, kijk ik eerst altijd even de kat uit de boom, maar op een gegeven moment vind ik het wel leuk om wat grapjes te maken en een beetje olie op het vuur te gooien. Wat dat betreft ben ik wel een makkelijke prater. Een minder goede eigenschap is dat ik best ongeduldig kan zijn. Als ik iets heb bedacht, moet ik het ook gelijk doen."

De prestatie waar ik het meest trots op ben, is …
"Mijn gouden medaille op de Jeugd Olympische Spelen in Sankt Moritz op de 1500 meter. De Jeugdspelen zijn eens in de vier jaar zijn, dus je moet een beetje geluk hebben dat je precies in die leeftijdscategorie valt. Ik wist al twee jaar dat ik in die leeftijdscategorie zou vallen en gelukkig mocht ik er ook naartoe. Het was heel mooi dat alles op dat moment samenkwam."

Mijn favoriete afstand is …
"De 1500 meter, omdat ik denk dat dat uiteindelijk mijn beste afstand wordt. Er zijn heel veel manieren om een 1500 meter te rijden, maar het is heel lastig te bepalen welke manier het beste werkt. De ene keer werkt het beter om er harder in te vliegen en de andere keer kun je hem beter wat vlakker rijden. Dat verschilt per dag en omstandigheden."

Wat mensen nog niet over mij weten, is …
"Dat ik thuis Fries spreek. De meeste mensen zullen vast wel weten dat ik uit Friesland kom, maar ik denk niet dat ze weten dat ik met mijn ouders Fries praat. Dat taaltje is er van jongs af aan ingeslepen en ik vind het eigenlijk ook wel wat hebben."

Mijn favoriete vrijetijdsbesteding is …
"Tijd doorbrengen en uit eten met mijn vriend en familie vind ik het leukste wat er is. Als ik niet met schaatsen bezig ben, vind ik het ook wel leuk om een serie te kijken of met mijn studie bezig te zijn. Ik studeer Bedrijfskunde in Leeuwarden en ga bijna naar het derde jaar. Ik vind het belangrijk om een diploma en iets naast het schaatsen te hebben."

Mijn favoriete sport naast het schaatsen, is ...
"Wielrennen en voetbal. Mijn vader had vroeger twee seizoenskaarten van sc Heerenveen en af en toe ging ik wel eens met hem mee. Afgelopen seizoen ben ik ook twee keer naar een wedstrijd van Heerenveen geweest en dat was echt als vanouds. Als ik mag kiezen, vind ik het leuker om een wedstrijd in het stadion te kijken dan op televisie."

Bekijk hier de vorige afleveringen van 'kennismaken met':
1. Kennismaken met Merel Conijn
2. Kennismaken met Evelien Vijn
3. Kennismaken met Jorrit Bergsma
4. Kennismaken met Joep Wennemars
5. Kennismaken met Arjen van Damme

Gerelateerde updates