Shop
Kennismaken met Merel Conijn: 'Ik ben een nieuwsgierig persoon'

Kennismaken met Merel Conijn: 'Ik ben een nieuwsgierig persoon'

Terwijl de zomer officieel nog moet beginnen, zijn de schaatsers van Team Jumbo-Visma alweer begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg van coach Jac Orie heeft zes nieuwe rijders mogen verwelkomen en deze zullen wij één voor één gaan introduceren. We trappen af met Merel Conijn, die vorig seizoen haar doorbraakjaar beleefde.

Mijn eerste indruk van Team Jumbo-Visma is …
"Zeer goed. Het gaat er enorm professioneel aan toe en daarnaast hebben we een heel gezellige groep. Sommige mensen kende ik al wel, maar ik vond het ook leuk om de anderen te leren kennen. Ik zit echt goed op mijn plek en kijk uit naar de rest van het seizoen."

Ik zou mijzelf omschrijven als …
"Een vrolijk, spontaan en nieuwsgierig persoon, maar ook een tikkeltje chaotisch. Ik vind het leuk om nieuwe uitdagingen aan te gaan en sta altijd open voor veranderingen. In een groep ben ik niet iemand die het grootste woord heeft, maar het gaat mij erom dat het gezellig is en je elkaar respecteert. Uiteindelijk heb je elkaar nodig om je sport beter te kunnen beoefenen."

De prestatie waar ik het meest trots op ben, is …
"Mijn Nederlandse allroundtitel. Het was voor mij de eerste keer dat ik een titel bij de senioren won en dat is iets wat ik niet snel zal vergeten. Mijn prestaties bij het olympisch kwalificatietoernooi vond ik ook heel mooi. Zowel op de 3 als op de 5 kilometer kwam ik heel dicht bij een olympisch ticket en dat was voor mijzelf eigenlijk al een overwinning."

Mijn favoriete afstand is …
"De 3 kilometer, want daar heb ik op dit moment de meeste ervaring mee. De 1500 meter en 5 kilometer zijn ook leuke afstanden, maar de 3 kilometer gaat me vooralsnog beter af."

Wat mensen nog niet over mij weten, is …
"Dat ik een hekel heb aan mijn telefoon. Mensen denken soms dat ik ze negeer, maar dat is zeker niet het geval. Ik heb gewoon veel meer een voorkeur voor bellen of face-to-face afspreken dan WhatsAppen. Met social media heb ik ook niet zo veel, al besef ik wel dat dat dingen zijn die steeds belangrijker worden."

Mijn favoriete vrijetijdsbesteding is …
"Afspreken met vriendinnen. Ik woon samen met een vriendin in Heerenveen en sinds kort woont een aantal andere vriendinnen hier ook in de buurt. Ik vind het leuk om ze af en toe op te zoeken en samen ergens heen te gaan. Als ik alleen thuis ben, vind ik het fijn om te tekenen of te schilderen."

Mijn favoriete vakantiebestemming is …
"Een land waar ik nog niet ben geweest, haha. Ik houd van reizen en vind het leuk om verschillende dingen te zien, al is het zonnetje wel gewenst. Ik heb nog heel wat landen op m’n bucketlist staan, maar Japan staat op dit moment bovenaan. Daar zou ik heel graag een keer naartoe willen."

Mijn favoriete boek is …
"Een boek met een uitgesproken visie. Ik vind het leuk als boeken inspirerend zijn en er levenslessen inzitten."

Gerelateerde updates