Shop
Kennismaken met Evelien Vijn: 'Ik heb een hekel aan ruzie'

Kennismaken met Evelien Vijn: 'Ik heb een hekel aan ruzie'

Terwijl de zomer officieel nog moet beginnen, zijn de schaatsers van Team Jumbo-Visma alweer begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg van coach Jac Orie heeft zes nieuwe rijders mogen verwelkomen en deze zullen wij één voor één gaan introduceren. In de tweede serie spreken we met Evelien Vijn, die zich heeft aangesloten bij het Development Team van Team Jumbo-Visma.

Naam: Evelien Vijn
Leeftijd
: 19 jaar
Geboorteplaats
: Wieringerwerf

Mijn eerste indruk van Team Jumbo-Visma is …
"Erg goed. Het is een heel leuk team en er heerst en fijne sfeer. Ik merk dat het er een stuk professioneler aan toe gaat en ik heb al veel nieuwe dingen bijgeleerd. Zo leer je op een andere manier te trainen en krijg je altijd een onderbouwing waarom je iets doet en waarom het slim is om het op die manier te doen. Ik heb nu al zin in de winter en voor mijn gevoel kan ik me hier zeker verder ontwikkelen."

Ik zou mijzelf omschrijven als …
"Een rustig en gedreven persoon. Ik streef altijd naar het beste en probeer overal het maximale uit te halen. Ook geef ik nooit op. Als ik ergens voor ga, doe ik dat voor de volle honderd procent. In een groep ben ik niet het meest luidruchtig, al betekent dat niet dat ik niet in ben voor een lolletje. Als het nodig is, trek ik m’n mond wel open."

Mijn slechtste eigenschap is …
"Dat ik soms te perfectionistisch ben en teveel over dingen nadenk. Aan de ene kant kan het heel handig zijn om perfectionistisch te zijn, maar het kan je ook tegenwerken."

De prestatie waar ik het meest trots op ben, is …
"Ik heb niet per se een prestatie waar ik het meest trots op ben, al vond ik het wel verrassend dat ik afgelopen seizoen derde werd op het NK Mass Start. Wat ik ook heel gaaf vond, was dat ik als junior mijn World Cup-debuut mocht maken bij de senioren. Als derde noem ik het baanrecord in Inzell op de 3 kilometer tijdens de Junior World Cup. Dat zijn toch wel dingen die je onthoudt."

Mijn favoriete afstand is …
"De 3 kilometer, want op die afstand ben ik het meest stabiel. Ik vind de 1500 meter ook een superleuke afstand, maar daar heb ik wat meer moeite mee. Met de 5 kilometer heb ik nog te weinig ervaring."

Wat mensen nog niet over mij weten, is …
"Dat ik een hekel heb aan ruzie. Ik vind het vreselijk om boos te zijn en dat is waarschijnlijk ook de reden dat ik goed met iedereen overweg kan. Wat mensen ook niet van mij weten, is dat ik goed met tegenslagen om kan gaan. Natuurlijk baal ik als iets niet goed is gegaan, maar ik kan het goed relativeren en omzetten in motivatie om sterker terug te komen."

Mijn favoriete vrijetijdsbesteding is …
"Ik vind het heel leuk om in mijn vrije tijd te koken en te bakken. Een specialiteit heb ik niet zozeer; meestal probeer ik nieuwe receptjes uit. Voor mij is het een soort afleiding zodat ik m’n hoofd even leeg kan maken. Naast koken en bakken vind ik het leuk om met vriendinnen af te spreken en een beetje lol te maken. Ik ben ervan overtuigd dat die ontspanning leidt tot betere schaatsprestaties."

Ik luister graag naar …
"Nederlandstalige muziek. Als ik in de auto zit, zet ik mijn Spotify-lijst aan zodat ik lekker mee kan zingen met Nederlandstalige liedjes."

Mijn favoriete sport naast het schaatsen is ...
"Wielrennen. Ten eerste vind ik het superleuk om zelf te doen, maar ik vind het ook een leuke sport om te kijken. Het tactische spelletje spreekt mij aan, dat komt waarschijnlijk omdat ik zelf regelmatig marathons heb geschaatst en geskeelerd. Het leuke aan zelf wielrennen is dat je veel nieuwe plekken ziet en je lekker in de natuur bezig bent."

Bekijk hier de vorige afleveringen van 'kennismaken met':
1. Kennismaken met Merel Conijn

Gerelateerde updates