Shop
Kennismaken met Chloé Hoogendoorn: 'Ik houd ervan om creatief bezig te zijn'

Kennismaken met Chloé Hoogendoorn: 'Ik houd ervan om creatief bezig te zijn'

Terwijl de zomer nog maar net is begonnen, zijn de schaatsers van Team Jumbo-Visma alweer begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg van coach Jac Orie heeft enkele nieuwe rijders mogen verwelkomen en deze zullen wij één voor één gaan introduceren. Deze week is het de beurt aan Chloé Hoogendoorn, die uitkomt voor het Development Team van Team Jumbo-Visma.

Mijn eerste indruk van Team Jumbo-Visma is …
"Goed! Ik ging deze zomer zonder verwachtingen naar Team Jumbo-Visma toe, omdat ik het lastig vond om te bedenken hoe het eraan toe zou gaan bij zo’n ploeg. In het begin moest ik heel erg wennen, maar ik merk dat ik nu wat losser begin te worden. Ik heb steeds meer het gevoel dat ik op m’n plek zit. Er wordt hard getraind, maar tot nu toe kan ik goed meekomen met de meiden."

Ik zou mijzelf omschrijven als …
"Een bescheiden, behulpzaam en betrouwbaar persoon. Als ik nieuw ben, kijk ik de kat uit de boom, maar als ik eenmaal los kom, praat ik meer en maak ik meer grapjes. Verder sta ik altijd klaar voor mensen die dicht bij me staan. In het schaatsen ben ik ervan overtuigd dat je elkaar nodig hebt om beter te worden, al ben ik met de wedstrijden heel erg op mezelf gefocust. Dan heb ik een doel en ga ik daarvoor."

Mijn favoriete afstand is …
"De 1000 meter, omdat je daar snelheid combineert met uithoudingsvermogen. De 1500 meter vind ik ook een mooie afstand, maar die is mentaal een stuk zwaarder. Ik zie mezelf als een middellangeafstandsrijder en kan in principe alle afstanden wel aan."

De prestatie waar ik het meest trots op ben, is …
"Mijn drie wereldtitels bij het WK junioren in Innsbruck. Het was mijn eerste WK en heb er een hele mooie herinnering aan over gehouden. Eerst wonnen we goud op de Team Pursuit en Team Sprint en daarna werd ik wereldkampioen op de Mass Start. Welke ik de mooiste vond? De Mass Start, omdat ik die niet zag aankomen."

Wat mensen nog niet over mij weten, is …
"Dat ik van tekenen en haken houd. Ik vind het heel ontspannen om in m’n vrije tijd creatief bezig te zijn. Waarschijnlijk heb ik dat van m’n moeder, aangezien die het ook leuk vindt om te freubelen. Vroeger maakte ik nog wel eens van die 3D-verjaardagskaarten, maar tegenwoordig houd ik het bij tekenen. Ik teken van alles, vooral dingen die ik zie of ben tegengekomen."

Mijn favoriete vakantiebestemming is …
"Ik ben nog niet in heel veel landen op vakantie geweest. Met m’n ouders ging ik altijd kamperen in Frankrijk en vorig jaar zat ik met een vriendin in Griekenland. Het liefst ga ik naar een locatie waar de zon schijnt en waar je kunt zwemmen. Waar ik ook nog eens heel graag naartoe zou willen, is Canada. Ik heb daar familie wonen en het lijkt me leuk om te zien in wat voor omgeving zij leven."

Na mijn schaatscarrière zou ik graag …
"In de pedagogie willen werken. Ik studeer Pedagogiek aan de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden en zit nu in het tweede jaar. Tot nu toe kan ik het goed combineren met schaatsen, maar er zal ongetwijfeld een moment komen dat ik vertraging oploop. Waarom ik voor pedagogie heb gekozen? Omdat ik behulpzaam ben en het leuk vind om met kinderen te werken."

Gerelateerde updates