Shop
Kennismaken met Arjen van Damme: 'Televisie interesseert me helemaal niks'

Kennismaken met Arjen van Damme: 'Televisie interesseert me helemaal niks'

Terwijl de zomer officieel nog moet beginnen, zijn de marathonschaatsers van Team Jumbo-Visma alweer begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg van coach Peter de Vries heeft in Arjen van Damme één nieuwe rijder mogen verwelkomen en deze zullen wij in onderstaand artikel introduceren.

Naam: Arjen van Damme
Leeftijd: 19 jaar
Geboorteplaats: Yerseke

Mijn eerste indruk van Team Jumbo-Visma is …
"Goed! Team Jumbo-Visma is een superprofessioneel team en alles is hier top geregeld. Om de twee weken doen we testen zodat we goed kunnen worden gemonitord. Vergeleken met de eerste weken merk ik nu al een verschil. In het begin vond ik de duurritten op de fiets best pittig, maar het gaat me steeds makkelijker af. Met de jongens kan ik het ook goed vinden. Ze zijn allemaal superaardig en als er wat is, kan ik altijd bij ze terecht."

Ik zou mijzelf omschrijven als …
"Een rustig persoon. Zeker als ik nieuw in een groep ben, ben ik niet iemand die op de voorgrond treedt. Ik hou altijd wel van een lolletje of iemand voor de gek houden, maar dat doe ik pas als ik iemand wat beter ken. Verder zou ik mijzelf omschrijven als een gedreven persoon. Ik ga er altijd voor de volle honderd procent voor, al moet je soms ook verstandig zijn en denken: ik doe het even rustig aan. Die mannen hebben veel meer trainingsjaren in de benen, dus ik kan niet gelijk verwachten dat ik altijd met ze mee kan."

De mooiste overwinning die ik tot nu toe behaald heb, is …
"Mijn eerste overwinning bij de B’s afgelopen jaar in Tilburg. Ik weet nog dat een groepje van tien vlak voor de bel werd teruggehaald en ik op dat moment dacht: ik ga aan en kijk wel wie eroverheen komt. Ik voelde me supersterk en had wel het idee dat ik kon gaan winnen. Ik kwam als eerste de laatste bocht uit en zag niemand meer langszij komen."

Mijn favoriete Nederlandse marathonwedstrijd is …
"De marathon van Heerenveen. Behalve het feit dat ik Thialf een mooie baan vind, is het ook één van de snelste banen. Zelf trainde ik altijd in Breda en dat is over het algemeen niet heel goed ijs. Het ijs van Thialf is top en daar rijd ik altijd wel lekker op."

Mijn ultieme droom is …
"Om de Elfstedentocht te winnen en als die niet komt de Alternatieve Elfstedentocht. Een tijdje terug werd de Elfstedentocht in zijn geheel uitgezonden door de NOS. Ik zat om 5 uur klaar en heb hem helemaal tot het eind gekeken. Wat mij opviel, was dat het redelijk ongeorganiseerd was en dat het niet zulk lekker weer was als op de Weissensee, haha."

Wat mensen nog niet over mij weten, is …
"Dat ik mosselen heel erg lekker vind. Ik ben geboren en getogen in Yerseke en dat is echt een mosseldorp. Vroeger lustte ik ze niet, maar nu vind ik mosselen met een lekker sausje erg lekker. In de zomervakantie ging ik vaak mee op een mosselboot en hielp ik mee mosselen te vissen. Dat was dan mijn bijbaantje."

Mijn favoriete televisieprogramma is …
"Ik kijk nooit televisie, het interesseert me helemaal niks. Ik kijk liever een serie of een wielerkoers op m’n laptop."

Bekijk hier de vorige afleveringen van 'kennismaken met':
1. Kennismaken met Merel Conijn
2. Kennismaken met Evelien Vijn
3. Kennismaken met Jorrit Bergsma
4. Kennismaken met Joep Wennemars

Gerelateerde updates